Четвер, 18.04.2024, 01:25 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » Архів матеріалів
Кусты и травы, цветы и деревья - милые, нежные, беззащитные друзья мои, верные спутники далекого детства. Каждая былинка, веточка, цветочек исполнены смысла, своей красоты и прелести. Имен многих из вас я не знаю и сейчас, но вы и так мне родные. Сколько веселых игр, шумных друзей вы мне заменили! Сколько летних, весенних дней заполнили волшебным очарованием.
 
Вот стройная мальва. Ее не увидишь на городских клумбах. Коронное ее место – у украинского плетня. Сорви розовый или малиновый венчик. И бутон луковичкой. Найди обгорелую спичку. Соедини их. И поплывет в бальном танце принцесса из волшебной сказки.
Переглядів: 939 | Додав: olegsda | Дата: 18.03.2010

Я с юных лет, с младых ногтей
Жила в нужде и нищете.
Тряслась над каждою копейкой,
Но не кляла судьбу-злодейку.

Быстрей мечтала подрасти
И в дом зарплату принести
Купить вагон деликатесов
И нарядиться, как принцесса.

Когда ж пришла пора решать,
 Где трудовую жизнь начать,
Решающим был аргумент -
Где больше коэффициент.
Сибирь без края и конца
Не испугала молодца.
Переглядів: 1808 | Додав: olegsda | Дата: 18.03.2010

Н а Р К о Т и k u
Останні п'ять років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії. Сьогодні наркозалежність поступово «молодіє», середній вік людей, що вживають нелегальні наркотики, стабільно знижується.
 
За даними МВС, на сьогоднішній день офіційно налічується близько 500 тис. наркоманів, з них 171,6 тис. вживають наркотики регулярно. При цьому близько 5 тис. наркозалежних не досягли 18 років. Найбільш всього наркозалежних проживають в південних областях країни. 

Найбільш уражена наркоманією Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запорізька області, Автономна Республіка Крим і Київ. Але реальна кількість наркоманів, на думку експертів, може бути в 10 разів вище. 
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 2195 | Додав: olegsda | Дата: 25.09.2009

Уважаемого директора лицея - Окуневского Олега Антоновича коллектив  Шепетовского профессионального лицея поздравляет с юбилеем!

Категорія: Вітання | Переглядів: 1300 | Додав: olegsda | Дата: 10.08.2009

Уперше я побачила Наталю на мітингу, присвяченому 65-й річниці визволення Шепетівки від німецько-фашистських загарбників. Вразило те, з якою щирістю і юнацьким запалом від імені студентської молоді міста дякувала учениця Шепетівського професійного ліцею ветеранам за їхній доблесний подвиг, бажала мирного неба своїм співвітчизникам. Ще тоді мені захотілось познайомитись із нею, дізнатися більше про цікаву особистість.

Тож сьогодні моя розповідь саме про неї.
Категорія: Наші досягнення | Переглядів: 847 | Додав: olegsda | Дата: 18.07.2009

Сучасна електронна апаратура: телевізори, радіоприймачі, магнітофони, електропрогравачі, - міцно ввійшли в наш побут, забезпечуючи культурне дозвілля людей різного віку і професій. Як і будь-який прилад або апарат вона вимагає відповідного рівня обслуговування, а при необхідності, і ремонту. Цим займаються висококваліфіковані фахівці - радіомеханіки.

Радіомеханік встановлює і налаштовує телевізори з кольоровим і чорно-білим зображенням, розбирає, збирає, чистить радіоапаратуру, виявляє і усуває дефекти, модернізує вузли і блоки, ремонтує кімнатні антени і т.д.

В основі будь-якої його діяльності завжди лежить огляд, за допомогою якого фахівець виявляє ознаки несправності приладу. В процесі ремонту радіомеханік орієнтується на специфічні звуки - гудіння або свист трансформаторів, характерні клацання та інші звуки. Дотиком до різних деталей він визначає міцність їх кріплення, ступінь нагріву. Таким чином, радіомеханіку дуже допомагають у роботі хороший зір і слух, тонка дотикальна і температурна чутливість і навіть нюх (запах згорілої деталі).Великі вимоги пред'являються до розумової діяльності фахівця. Він повинен володіти активністю мислення, умінням оперувати абстрактними поняттями.Чимала навантаження в даній діяльності припадає на кисті і пальці рук робітника. Їхні рухи повинні бути точними, впевненими. Хороший майстер - це уважний, організований, терплячий, акуратний працівник. Для нього також бажані такі якості, як контактність, ввічливість, товариськість.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4472 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009

Слюсарні роботи - обробка металів, зазвичай доповнюючи верстатну механічну обробку або що завершує виготовлення металічних виробів з'єднанням деталей, збіркою машин і механізмів, а також їх регулюванням. Слюсарні роботи виконуються за допомогою ручного або механізованого слюсарного інструменту або на верстатах.

Участь слюсарів у виробничому процесі дуже значна. При цьому слід відмітити, що ручна слюсарна обробка менш продуктивна, ніж механічна (на верстатах), і потребує більших затрат фізичних зусиль робітника. Саме тому повсюдно прагнуть зменшити обсяг ручних слюсарних робіт переведенням багатьох операцій на металорізальні верстати. Але там, де цього зробити неможливо, слюсарну обробку виконують з допомогою механізованого інструменту.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4191 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009

Загальна характеристика
.
Купівля продаж існує уже давно. Доісторична людина, наприклад, обмінювала вбитого оленя на намисто з красивих мушлів. Потім з’явився посередник торговець, який перевозив товари, виготовлені іншими людьми, з місця на місце. Пересувна торгівля протягом багатьох століть залишалась основним видом торгівельної діяльності.
.
Слово «Магазин» прийшло до нас з арабського сходу. В перекладі воно означає складське приміщення для зберігання будь-яких товарів. Стаціонарна торгівля відома ще у давньоримських містах. Перші великі магазини з’явились спочатку в Лондоні та Парижі, а потім у Петербурзі та Москві. Наприкінці ХІХ століття у великих містах відкрились універмаги.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 1912 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Історія виникнення професії
В усі часи у суспільстві панували певні погляди, смаки, художнє уявлення про одяг. І все це пов'язано з професією кравця. Вона є однією із найдавнішніх і одночасно однією з найсучасніших і найнеобхідніших людям професій. Результатом прані кравця є одяг: жіночий, чоловічий, дитячий, зимовий, літній і демісезонний, верхній і легкий.
Одягом називають різні предмети, виготовлені з матеріалів рослинного, тваринного і штучного походження, що оберігають тіло людини від впливу оточуючого середовища (спеки, холоду, вологи, пилу тощо), підтримують нормальний стан організму, а також служать прикрасами.
Одяг — це один з елементів матеріальної культури людства. Він відображає суспільний лад, ступінь розвитку людського суспільства, економіки і техніки, своєрідність національної культури окремих народів, особливості побуту, природні умови, художні смаки і традиції народів. Зміна форм і вдосконалення одягу відбуваються на кожному етапі розвитку людського суспільства.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 3596 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Історія виникнення професії

Обробка деревини – одне з найперших ремесел, яке опанувала людина. Дерево – легкий, красивий і міцний матеріал, котрий легко піддається обробці, тому вироби з нього давно і надійно ввійшли у побут людей. Вам доводилось спостерігати за роботою столяра? Це таки справжнє диво. Адже на ваших очах дерево оживає, набирає потрібної форми, готове служити людям довго і надійно.

Дехто вважає, що стати столяром не важко. Мовляв, береш рубанок чи стамеску і через деякий час у твоїх руках з’являється потрібний виріб.

Столярна справа споріднена з теслярською, і на будівництві в минулі часи ті і другі роботи, як правило, виконувались одними і тими ж людьми. Розподіл професій столяра і теслі йшов поступово, у міру того як підвищувались вимоги до якості обробки будівельних дерев’яних конструкцій, меблів та предметів домашнього вжитку. Раніше люди не ставили великих вимог до теслярів і задовольнялись так званою «сокирною» роботою. Зараз це поняття виключно негативне і вживається, коли мова йде про не якісну роботу.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 2812 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Загальна характеристика
    
Ще в прадавні часи люди використовували паяння для виготовлення зброї, ювелірних виробів, знарядь праці, існує думка, що слово «зварювання» проходить від імені словенського бога ковальської справи Сварога. Перші прості методи зварювання застосовувались в VІІ тисячолітті до н. е. в районах Єгипту та Ірану.
    
Нові способи з’єднання металів з’явились з відкриттям у 1802 році електричного дугового розряду.
   
У 1885 році був запатентований спосіб з’єднання та роз’єднання металів за допомогою електричної дуги між металевим виробом та вугільним електродом, для живлення якої використовувалася акумуляторна батарея.
     
У 1888 р. М. Г. Слав’янов винайшов спосіб дугового електрогазозварника металів металевим електродом, що плавиться. Всі з’єднання, які були виготовлені цим методом, відрізняються високою якістю і надійністю.

Наприкінці ХІХ століття французький хімік Ле-Шетальє винайшов ацетиленокисневе полум’я, а інженери Пінар І Фуше на початку ХХ застосували його для зварювального пальника.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 2640 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

ОПИС ПРОФЕСІЇ: «ЕЛЕКТРОМОНТЕР З РЕМОНТУ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ»
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 6676 | Додав: proflicey020 | Дата: 01.07.2009

« 1 2 ... 52 53 54