П`ятниця, 29.03.2024, 03:36 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » Абітурієнту
Шепетівка... Цей мальовничий куточок нашої України розташований у північній частині Хмельниччини на відрогах Волино-Подільської височини.

Заворожено вслухаючись у зелену розсипчасту мову навколишніх борів, у їхнє шепотіння, люди назвали своє місто Шепетівкою.

На одній із площ звівся тут легендою у граніті Микола Островський. Сам він, його невмирущий Павка Корчагін принесли славу нашому місту.

Саме тут почало своє життя Шепетівське технічне училище. Спочатку звели п'ятиповерхову будову гуртожитку, а вже потім завершили будівництво приміщень навчального корпусу.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 997 | Додав: olegsda | Дата: 18.03.2010

Сучасна електронна апаратура: телевізори, радіоприймачі, магнітофони, електропрогравачі, - міцно ввійшли в наш побут, забезпечуючи культурне дозвілля людей різного віку і професій. Як і будь-який прилад або апарат вона вимагає відповідного рівня обслуговування, а при необхідності, і ремонту. Цим займаються висококваліфіковані фахівці - радіомеханіки.

Радіомеханік встановлює і налаштовує телевізори з кольоровим і чорно-білим зображенням, розбирає, збирає, чистить радіоапаратуру, виявляє і усуває дефекти, модернізує вузли і блоки, ремонтує кімнатні антени і т.д.

В основі будь-якої його діяльності завжди лежить огляд, за допомогою якого фахівець виявляє ознаки несправності приладу. В процесі ремонту радіомеханік орієнтується на специфічні звуки - гудіння або свист трансформаторів, характерні клацання та інші звуки. Дотиком до різних деталей він визначає міцність їх кріплення, ступінь нагріву. Таким чином, радіомеханіку дуже допомагають у роботі хороший зір і слух, тонка дотикальна і температурна чутливість і навіть нюх (запах згорілої деталі).Великі вимоги пред'являються до розумової діяльності фахівця. Він повинен володіти активністю мислення, умінням оперувати абстрактними поняттями.Чимала навантаження в даній діяльності припадає на кисті і пальці рук робітника. Їхні рухи повинні бути точними, впевненими. Хороший майстер - це уважний, організований, терплячий, акуратний працівник. Для нього також бажані такі якості, як контактність, ввічливість, товариськість.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4453 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009

Слюсарні роботи - обробка металів, зазвичай доповнюючи верстатну механічну обробку або що завершує виготовлення металічних виробів з'єднанням деталей, збіркою машин і механізмів, а також їх регулюванням. Слюсарні роботи виконуються за допомогою ручного або механізованого слюсарного інструменту або на верстатах.

Участь слюсарів у виробничому процесі дуже значна. При цьому слід відмітити, що ручна слюсарна обробка менш продуктивна, ніж механічна (на верстатах), і потребує більших затрат фізичних зусиль робітника. Саме тому повсюдно прагнуть зменшити обсяг ручних слюсарних робіт переведенням багатьох операцій на металорізальні верстати. Але там, де цього зробити неможливо, слюсарну обробку виконують з допомогою механізованого інструменту.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4180 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009

Загальна характеристика
.
Купівля продаж існує уже давно. Доісторична людина, наприклад, обмінювала вбитого оленя на намисто з красивих мушлів. Потім з’явився посередник торговець, який перевозив товари, виготовлені іншими людьми, з місця на місце. Пересувна торгівля протягом багатьох століть залишалась основним видом торгівельної діяльності.
.
Слово «Магазин» прийшло до нас з арабського сходу. В перекладі воно означає складське приміщення для зберігання будь-яких товарів. Стаціонарна торгівля відома ще у давньоримських містах. Перші великі магазини з’явились спочатку в Лондоні та Парижі, а потім у Петербурзі та Москві. Наприкінці ХІХ століття у великих містах відкрились універмаги.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 1909 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Історія виникнення професії
В усі часи у суспільстві панували певні погляди, смаки, художнє уявлення про одяг. І все це пов'язано з професією кравця. Вона є однією із найдавнішніх і одночасно однією з найсучасніших і найнеобхідніших людям професій. Результатом прані кравця є одяг: жіночий, чоловічий, дитячий, зимовий, літній і демісезонний, верхній і легкий.
Одягом називають різні предмети, виготовлені з матеріалів рослинного, тваринного і штучного походження, що оберігають тіло людини від впливу оточуючого середовища (спеки, холоду, вологи, пилу тощо), підтримують нормальний стан організму, а також служать прикрасами.
Одяг — це один з елементів матеріальної культури людства. Він відображає суспільний лад, ступінь розвитку людського суспільства, економіки і техніки, своєрідність національної культури окремих народів, особливості побуту, природні умови, художні смаки і традиції народів. Зміна форм і вдосконалення одягу відбуваються на кожному етапі розвитку людського суспільства.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 3590 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Історія виникнення професії

Обробка деревини – одне з найперших ремесел, яке опанувала людина. Дерево – легкий, красивий і міцний матеріал, котрий легко піддається обробці, тому вироби з нього давно і надійно ввійшли у побут людей. Вам доводилось спостерігати за роботою столяра? Це таки справжнє диво. Адже на ваших очах дерево оживає, набирає потрібної форми, готове служити людям довго і надійно.

Дехто вважає, що стати столяром не важко. Мовляв, береш рубанок чи стамеску і через деякий час у твоїх руках з’являється потрібний виріб.

Столярна справа споріднена з теслярською, і на будівництві в минулі часи ті і другі роботи, як правило, виконувались одними і тими ж людьми. Розподіл професій столяра і теслі йшов поступово, у міру того як підвищувались вимоги до якості обробки будівельних дерев’яних конструкцій, меблів та предметів домашнього вжитку. Раніше люди не ставили великих вимог до теслярів і задовольнялись так званою «сокирною» роботою. Зараз це поняття виключно негативне і вживається, коли мова йде про не якісну роботу.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 2809 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

Загальна характеристика
    
Ще в прадавні часи люди використовували паяння для виготовлення зброї, ювелірних виробів, знарядь праці, існує думка, що слово «зварювання» проходить від імені словенського бога ковальської справи Сварога. Перші прості методи зварювання застосовувались в VІІ тисячолітті до н. е. в районах Єгипту та Ірану.
    
Нові способи з’єднання металів з’явились з відкриттям у 1802 році електричного дугового розряду.
   
У 1885 році був запатентований спосіб з’єднання та роз’єднання металів за допомогою електричної дуги між металевим виробом та вугільним електродом, для живлення якої використовувалася акумуляторна батарея.
     
У 1888 р. М. Г. Слав’янов винайшов спосіб дугового електрогазозварника металів металевим електродом, що плавиться. Всі з’єднання, які були виготовлені цим методом, відрізняються високою якістю і надійністю.

Наприкінці ХІХ століття французький хімік Ле-Шетальє винайшов ацетиленокисневе полум’я, а інженери Пінар І Фуше на початку ХХ застосували його для зварювального пальника.

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 2631 | Додав: olegsda | Дата: 01.07.2009

ОПИС ПРОФЕСІЇ: «ЕЛЕКТРОМОНТЕР З РЕМОНТУ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ»
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 6604 | Додав: proflicey020 | Дата: 01.07.2009

« 1 2