П`ятниця, 26.04.2024, 22:17 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Березень » 18 » Наша історія
16:19
Наша історія
НАША ІСТОРІЯ
-------------------------------------  
Шепетівка... Цей мальовничий куточок нашої України розташований у північній частині Хмельниччини на відрогах Волино-Подільської височини.

Заворожено вслухаючись у зелену розсипчасту мову навколишніх борів, у їхнє шепотіння, люди назвали своє місто Шепетівкою. 

На одній із площ звівся тут легендою у граніті Микола Островський. Сам він, його невмирущий Павка Корчагін принесли славу нашому місту.

Саме тут почало своє життя Шепетівське технічне училище. Спочатку звели п'ятиповерхову будову гуртожитку, а вже потім завершили будівництво приміщень навчального корпусу.

Хоч офіційне відкриття училища відбулось 1 вересня, проте навчання розпочали 10 жовтня 1979 року.

От саме за цих сорок днів було набрано учнів - випускників десятого класу, які забажали оволодіти спеціальностями: регулювальник радіоапаратури і приладів, монтажник радіоапаратури і приладів, складальник конденсаторів, оператор станків з числовим програмним управлінням.

З новими вимогами часу розширювалось і коло нових спеціальностей. За замовленням заводу ім. Лепсе невдовзі розпочали підготовку токарів, фрезерувальників, слюсарів механоскладальних робіт, згодом - будівельників та швей.

Із зміною економічного розвитку регіону змінювалось і коло замовників на підготовку кваліфікованих робітників, а відповідно - і коло спеціальностей.

На даний час ми навчаємо учнів таким спеціальностям, які дають їм можливість не тільки працювати на підприємствах, у конкретних роботодавців, але й відкривати свою бізнесову справу.

Серед наших, випускників є успішні власники майстерень по ремонту телевізійної та радіоапаратури, мобільних телефонів; керівники будівельних бригад та бригад зварювальників.
   
Перспективною в даний час є спеціальність потрібна не тільки для деревообробних комбінатів, малих підприємств по виготовленню та ремонту меблів, а й для майбутнього бачення власної справи.
  
За час свого існування наш навчальний заклад підготував майже 10 тисяч кваліфікованих робітників.

Навчання здійснюється на базі повної і базової середньої освіти з терміналом від 1 до 3-х років, а також перепідготовку дорослих з числа незайнятого населення за направленнями центрів зайнятості.

Щорічно 200-300 дорослих людей отримують додаткову освіту і розпочинають власну справу або працевлаштовуються на підприємствах міста.
     
Л. Р. Гуменюк - викладач історії

-------------------------------------------------------------------------------
ФОТО ШЕПЕТІВЩИНИ
-------------------------------------------------------------------------------

Туристичний гід по Шепетівці

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 1002 | Додав: olegsda