Субота, 27.04.2024, 02:21 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Блог

Головна » 2013 » Січень » 30 » Якісне навчання як основний чинник формування професійного та конкурентоспроможного робітника
15:52
Якісне навчання як основний чинник формування професійного та конкурентоспроможного робітника
Підготовка робітників нової формації потребує оновлення не лише змісту освіти, а й форм і методів навчання.

У сьогоденній освітній практиці є багато різноманітних педагогічних технологій. Проте ми організували роботу педагогічного колективу на засадах педагогіки співробітництва, що найбільш відповідає принципам гуманізації та демократизації освіти, активізації пізнавальної діяльності учнів, забезпечує особистісно - орієнтований підхід до навчально-виховного процесу та партнерську співпрацю педагога й учнів. Досягненню цієї мети допомагає застосування на уроках теоретичного та виробничого навчання інноваційних методів, що в свою чергу сприяє якісному навчанню.

Педагогічний колектив є рушійною силою формування професійного та конкурентоспроможного робітника.

Успішний розвиток ліцею напряму залежить від працездатності й креативності педагогічного колективу, спроможного працювати в сучасній парадигмі освіти. Наші зусилля спрямовані на формування якісно нового типу педагога, що здатний легко сприймати та застосовувати педагогічні інновації, чітко розуміти вимоги й потреби часу.

У Шепетівському професійному ліцеї з професії «Столяр» готують учнів 4 ІПП з відповідною професійною освітою та педагогічною компетентністю. Це майстри виробничого навчання та викладачі спецдисциплін. Усі вони постійно підвищують рівень професійних знань та психолого-педагогічної майстерності, удосконалюють навички з користування комп'ютерною технікою, застосування новітніх педагогічних та інформаційних технологій навчання.

Сьогодні вони поділяться своїм досвідом роботи з учнями, досвідом в організації та проведенні якісних уроків як основних чинників формування кваліфікованих робітників.


М. В. Васик,
методист Шепетівського професійного ліцею
Категорія: Васик М.В. | Переглядів: 897 | Додав: orhidea6 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Жемчужная  
В процесі професійної підготовки кваліфікованих
робітників повинна прослідковуватись тенденція не стільки на одержання конкретних знань, скільки на формування умінь і навичок мисленнєвої діяльності, розвиток здібностей до навчання і виробничої діяльності. Повинні зростати вимоги до якостей особистості робітника, які б забезпечували йому адекватну
поведінку в різних ситуаціях, готовність системно і ефективно діяти в умовах динаміки ринку праці, в умовах кризи.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]