Субота, 04.05.2024, 11:02 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Грудень » 12 » ЗАЯВА президії Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти (ВАПП) 5 грудня 2014 року
14:12
ЗАЯВА президії Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти (ВАПП) 5 грудня 2014 року
ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ
ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ (ВАПП)


Надсилається Президенту України, Голові Уряду України,
Голові Верховної Ради України, Міністру МОН України


ЗАЯВА
президії Всеукраїнської асоціації працівників
професійно-технічної освіти (ВАПП)
5 грудня 2014 року

УВАГА!
Кабінет Міністрів і МОН України вкотре демонструють
неповагу і дискримінаційні дії до державної
професійно-технічної школи!


Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 1174-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2014 рік» зменшено на 10 млн. гривень обсяг фінансування за програмою підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах, у тому числі на 9,9 млн. гривень - на оплату праці.

На зазначений обсяг коштів збільшується фінансування підготовки кадрів вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації, а також на поглиблення освіти з фізики, математики, фізкультури і спорту у школах-інтернатах.

Це відбувається в умовах гострої нестачі кваліфікованих робітників на ринку праці та критичного перевиробництва фахівців з вищою освітою. При цьому, як і попередньою владою, відкрито ігнорується думка громадських об’єднань колективів роботодавців, учнів, батьків, педагогічних колективів. Рішення прийнято з порушенням базових демократичних норм, утаємничено, без будь-якого громадського обговорення.

Стверджуємо, що професійно-технічна освіта в країні протягом більш як 2-х десятиліть з вини всіх складів урядів України знаходиться у стані хронічного державного недофінансування, готує робітничий потенціал, в основному, завдяки ентузіазму і відданості справі педагогічних колективів. У таких скрутних умовах справедливим, на думку громадськості, було б направлення цих 10 млн. гривень на вкрай необхідні проблеми енерго- та матеріалозабезпечення процесу підготовки робітників.

Тому президія ВАПП обґрунтовано розцінює такі дії Уряду за пропозицією МОН України як чергову несправедливу дискримінацію по відношенню до багатотисячної громади працівників і вихованців професійно-технічної школи.

Рішуче вимагаємо від Уряду гідної державної уваги до проблем професійно-технічної школи.

Від МОН України наполягаємо погоджувати свої кроки у сфері професійної школи з незалежними громадськими об’єднаннями.

Без робітничого потенціалу не розвивається будь-яка країна!

За дорученням президії,
Президент ВАПП,
доктор наук, професор, Садовий М.І.
Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 777 | Додав: proflicey020