Четвер, 02.05.2024, 18:26 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Вшанування жертв Голодомору у Шепетівському професійному ліцеї
10:40
Вшанування жертв Голодомору у Шепетівському професійному ліцеї
Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні.

Але в той же час Голодомор – це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб. Коли дослідники говорять про Голодомор 1932-33 років, мається на увазі період з квітня 1932 по листопад 1933 рік. Саме за ці 17 місяців, тобто, приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони людей. Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня...



Збігло з тих пір 82 роки, але в пам’яті народній залишилась біль від цієї несправедливості.

Відповідно до Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів” та з метою гідного вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в Шепетівському професійному ліцеї викладач Міщук О.Ю. провела урок пам’яті: “З присв’ятою замордованим голодом …» Учні згадали в молитвах усі тих, хто страждав і помер під час великого голодомору, всі разом приєдналися до акції «Запали свічку пам’яті», щоб пам’янути тих, хто загинув від голодної смерті.



Бібліотекою ліцею було організовано книжкову виставку «Відібраний хліб». Усі бажаючі мали можливість ознайомитись з документальними свідченнями про страшні наслідки трагедії, а також з художніми творами українських та зарубіжних авторів про голодомор.



Міщук О.Ю.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 437 | Додав: proflicey020