Четвер, 02.05.2024, 17:14 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » ПАМ’ЯТІ ВОЛОДІ КОВАЛЬЧУКА
10:39
ПАМ’ЯТІ ВОЛОДІ КОВАЛЬЧУКА
Шепетівським Данко називають Володю Ковальчука. Хлопець народився 7 листопада 1927 року в селі Траулин Шепетівського району. Коли Володі виповнилось 4 роки, батьки переїхали до Шепетівки, де працювали на залізниці.

До війни Володя закінчив 7 класів, а з перших днів окупації міста хлопець увійшов до складу молодіжної підпільної організації, якою керував Георгій Кухалейшвілі- грузинський солдат, котрий втік з німецького полону.

Володя Ковальчук особисто брав участь в багатьох бойових диверсійних операціях.

«Сміливий, безстрашний, Ковальчук виконував бойові завдання там,де противник не сподівався проникнення партизан. Славний патріот за завданням партизанського командування підірвав на станції Шепетівка склад пального, поворотний круг для паровозів та провів багато підривних операцій на станції та в депо.

Фашисти спіймали Володю , коли той мінував ешелон. Хлопця допитували-хотіли дізнатись імена командирів та підпільників, проте він вперто нікого не називав. Розлючені фашисти побитого Володю кинули під поїзд, де йому відрізало обидві ноги, але юнак продовжував мовчати. Тоді фашисти облили бензином безстрашного месника і спалили живцем. Це було 31 грудня 1943 року,»- так про нашого земляка писав Герой Радянського Союзу, командир з’єднань партизанських загонів Антон Захарович Одуха.

Щорічно у нашому ліцеї проходить першість з футболу на кубок Володі Ковальчука. Футбольні баталії відбувались і цього року. Переможцями стали команди: групи № 101 ( капітан Максим Козюк) - перше місце;
групи № 312 ( капітан Олександр Ткачук) – друге місце;
групи № 311 (капітан Роман Клюз) – третє місце.

25 вересня 2012 року перехідний кубок та грамоти переможцям , як за звичай, вручались на місці загибелі Володі Ковальчука.

В.В.Якубовський - керівник фізичного виховання ліцею.



Вручення нагород на місці загибелі Володі Ковальчука
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 1312 | Додав: proflicey020