Понеділок, 29.04.2024, 02:28 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Січень » 15 » МЕТОДКОМІСІЯ - ШКОЛА ДЛЯ НАВЧАННЯ ПЕДАГОГІВ
09:43
МЕТОДКОМІСІЯ - ШКОЛА ДЛЯ НАВЧАННЯ ПЕДАГОГІВ
Без творчості немислиме пізнання людиною
своїх сил, можливостей, схильностей; неможливе
ствердження самоповаги, чуйного відношення
особистості до морального впливу колективу.
В.О. Сухомлинський


Сучасна освіта ставить багато вимог до особистості класного керівника, адже його постать є особливою, визначальною для учнів та їх батьків. Коло його обов’язків надзвичайно широке, оскільки завданням класного керівника є згуртування класного колективу, створення для кожного з учнів комфортних умов перебування в ліцеї, надання можливостей для його розвитку та самореалізації, виявлення творчих здібностей. Саме ці гуманні, але досить складні за способом реалізації задачі стоять перед методичною комісією класних керівників, кураторів груп та вихователів гуртожитку Шепетівського професійного ліцею.

Методична комісія – структурний підрозділ внутрішньоліцейної системи керування виховним процесом, який координує науково-методичну та організаційну роботу класних керівників, кураторів груп та вихователів. До складу МК входять 13 педагогічних працівників ліцею.

За період I семестру 2013-2014 навчального року згідно річного плану було проведено три засідання методичної комісії, на яких розглядались питання планування виховної роботи в групах та гуртожитку ліцею, опрацьовані основні нормативні документи з виховної роботи, вивчались інноваційні технології, передовий педагогічний досвід класних керівників шкіл міста та їх впровадження у виховний процес. На засіданнях методичної комісії вивчались та обговорювались ключові питання виховної роботи:« Про стан, систему та заходи роботи ліцею щодо профілактики злочинності та правопорушень», « Психолого-педагогічний аналіз контингенту учнів з метою виявлення учнів схильних до правопорушень через вживання алкогольних та наркотичних речовин», «Вивчення умов проживання дітей-сиріт», «Про акцію «16 днів без насильства», «Плануємо роботу з батьками». Переглядались та обговорювались відеоматеріали, котрі були підготовлені заступником директора з виховної роботи Л.Г.Сидорчук на допомогу інженерно- педагогічним працівникам ліцею у проведенні роботи серед учнів та батьків:«На допомогу ІПП ліцею щодо попередження суїцидів серед учнівської молоді», «Насильство та його наслідки», «Правова та протиправна поведінка», «СНІД у Хмельницькій області»

Вивчалися актуальні питання роботи класних керівників, кураторів груп та вихователів гуртожитку. Здійснювався аналіз стану відвідування учнями навчальних занять. Аналізувалась робота волонтерських загонів, котрі систематично надають допомога ветеранам Великої Вітчизняної війни та перестарілим громадянам, які закріплені за групами.

Методкомісія відзначила,що всі групи учнів упродовж півріччя брали активну участь у житті ліцею. 1 вересня відбулося свято Першого дзвоника. Були проведені свята до Дня Захисника Вітчизни, до Дня Збройних сил України, до Дня вчителя, новорічний вечір, тематичні виховні години з превентивного, громадянського, національно-патріотичного, естетичного, екологічного виховання. Так, членами методкомісії були відвідані виховні заходи: в групі № 104 (кл.керівник Здрачук А.С.), тема: «Тільки пам’ять не сивіє» (до Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників); в групі № 103 (кл.керівник Гуменюк М.Г.), тема: « Милосердя і доброта – людства два крила »; у гуртожитку (вихователь Ковтонюк О.З.), тема: «Пам’яті не згаснути» (до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій).

В ліцеї проходили тижні правової освіти та боротьби із злочинністю. Проводився дводенний туристичний похід місцями, котрі пов’язані з історією Шепетівки у Великій Вітчизняній війні. Продовжено роботу з реалізації цільових творчих програм. Учні залучені до участі у роботі гуртків і спортивних секцій. Особлива увага класними керівниками та кураторами груп приділялась роботі з батьками: значної чинності набрало проведення тематичних та міні-батьківських зборів.



А.С.Здрачук-голова методичної комісії класних
керівників.
Категорія: Методична робота | Переглядів: 556 | Додав: proflicey020