Четвер, 02.05.2024, 18:26 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ
10:46
КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ
З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва та усіх українських збройних формувань. На свято Покрови Пресвятої Богородиці відбувалась Велика Рада, котра обирала гетьмана, визначала як козацтву жити далі. Тому символічно,що День українського козацтва, встановлений Указом Президента України №966/99 від 7.08.1999 р.,припадає саме на цю дату.

Спортивно-розважальне свято до Дня українського козацтва «Козацькі розваги» стало традиційним у нашому навчальному закладі. Кілька років поспіль це справді чоловіче дійство організовує і проводить жінка- викладач і куратор групи №101 Коврига Олена Миколаївна.

З року в рік цікавий та пізнавально- виховний матеріал з історії українського козацтва готується педагогом разом із учнями не лише для того, щоб, як кажуть, перегорнути сторінки історії, а й для того, щоб молодь більше дізналась про звичаї та правила життя у Січі, щоб повчально- корисне могла взяти від наших предків у власне життя.

Цього жовтня у святі взяли участь 6 команд. Кожна із них мала свою назву та дотепний дивіз.

Конкурси на силу, витривалість та вправність наших козаків оцінювало незалежне журі, а за дотриманням правил гри слідкував сам отаман-учень 101-ї групи Олексій Шкабара.

Кращими стали команди: 1 місце- «Молода січ»- гр..№101;
2 місце- «Молодість»- гр. №105 і «Курінь»- гр.. №311;
3 місце- «Чумаки»- гр. №104.

Присутні вболівальники із неабияким запалом підтримували свої команди та й дівчата мали можливість побачити в наших хлопцях справжніх козаків.

Свято, як кажуть, вдалось!

Анжеліка Мироненко - учениця гр.№106




Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 1381 | Додав: proflicey020