Субота, 04.05.2024, 07:08 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Громадський протест проти порушення соціально-трудових прав педагогічних працівників і учнів
14:16
Громадський протест проти порушення соціально-трудових прав педагогічних працівників і учнів
Президенту України
Порошенку П.О.

Громадський протест проти
порушення соціально-трудових прав
педагогічних працівників і учнів


Вельмишановний Петре Олексійовичу!

Всеукраїнська асоціація працівників професійно-технічної освіти (ВАПП) від імені більш, ніж півмільйонної громади працівників, учнів, їх батьків, пенсіонерів - педагогів навчальних закладів і установ професійно-технічної школи звертається до Вас із наполегливою вимогою зупинити дії Уряду, спрямовані на руйнування системи підготовки робітничого потенціалу для економіки та сфери послуг України, тотальне погіршення умов для здобуття якісної освіти молоддю, пенсійного та соціального забезпечення профтехосвітян.

За наявною інформацією, підготовлений Урядом України законопроект «Про Державний бюджет України на 2015 рік» скасовує базові норми соціального захисту працівників та учнів освітньої галузі, які передбачені Конституцією України та чинним законодавством.
Вносяться пропозиції про збільшення норми навчального навантаження педагогів з 18 до 22 годин на ставку, які призведуть до скорочення тисяч ставок оплати праці та позбавлять роботи величезну кількість педагогічних працівників.

Ручне регулювання Кабінетом Міністрів України питання виплат педагогічним працівникам надбавок за вислугу років, доплат за класне керівництво, завідування майстернями, навчальними кабінетами, навчальними лабораторіями, перевірку зошитів, допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, виплати щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків, які нині здійснюються відповідно до норм діючих Законів України, призведе до зубожіння армії педагогічних працівників і на цьому тлі - до різкого зростання соціальної напруженості в суспільстві.

У громадськості викликають глибоке обурення також наміри Уряду щодо:
* підвищення страхового стажу, зниження розміру пенсій, збільшення стажу для призначення пенсій за вислугу років;
* замороження розміру середньої зарплати для розрахунку пенсій на рівні 2014 року, зупинення індексації пенсій;
* відміни пільг на проїзд в громадському транспорті для пенсіонерів, ветеранів, учнів та студентів;
* скасування державної гарантії на отримання гарячого харчування учнями молодшої школи та професійно-технічної освіти;
* запровадження норми щодо зміни статусу бюджетної установи на суб'єкт господарювання у разі зарахування (акумулювання) власних надходжень та здійснення витрат таких бюджетних коштів на рахунках, відкритих в установах банків.

Найбільшу ступінь занепокоєння громадськості викликають наміри Уряду скасувати державну гарантію щодо виплат стипендій студентам та учням навчальних закладів профтехосвіти, залишивши гарантії лише для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Вважаємо ці наміри Уряду неприпустимим наступом на права освітян! Економити потрібно за рахунок заможних, але не найбідніших верств населення.

У зв'язку з вищевикладеним, закликаємо Вас, вельмишановний Петре Олексійовичу, проявити політичну волю і зупинити наміри Уряду змінити законодавство України в частині ліквідації соціальних прав і гарантій працівників та учнів освітньої галузі.

Уряди є тимчасовими, освіта і учитель є вічними цінностями суспільства і держави.

З повагою,
за дорученням президії
виконавчий віце-президент ВАПП,
Бржестовська Л.О.
Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 581 | Додав: proflicey020