Четвер, 28.03.2024, 10:42 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Жовтень » 15 » Електромонтери прийняли участь в в обласному огляді-конкурсі на кращу навчально-виробничу майстерню електромонтажних робіт
14:00
Електромонтери прийняли участь в в обласному огляді-конкурсі на кращу навчально-виробничу майстерню електромонтажних робіт
Стрімкий розвиток промисловості - одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства. Сьогодні на території Хмельниччини розгорнули свою діяльність чимало спільних підприємств, комерційних фірм, акціонерних підприємств.

Сучасне підприємство неможливо уявити без електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Постійно зростає попит на якісних спеціалістів, які б зі знанням справи могли брати участь у ремонті електричних машин і агрегатів, вести монтаж конструкцій та електрообладнання, щитів і пультів керування.

Згідно листа Управління освіти і науки наш навчальний заклад приймає участь в обласному огляді-конкурсі на кращу навчально-виробничу майстерню електромонтажних робіт.

Завідуюча електромонтажною майстернею є майстер виробничого навчання Дячук Людмила Василівна.

Тільки за останні 2 рокі Людмила Василівна дообладнала майстерню навчально-методичною експозицією змінного та постійного характеру: «Види кабелів», «Монтаж освітлювальної квартирної проводки», «Реверсивний пуск електродвигуна», «Послідовне та паралельне з’єднання споживачів», «Лічильники електричної енергії», «Джерела живлення», «Мікромашини», створила сучасне комплексно-методичне забезпечення виробничого навчання.

У підготовленій майстерні, використовуючи швидкісний інтернет, сучасну комп’ютерну та мультимедійну техніку, майстри виробничого навчання мають змогу демонструвати учням свою професійну майстерність. Майстри виробничого навчання на кожному зі своїх уроків намагаються викликати інтерес до теми, яка вивчається, а потім його постійно розвивати й поглиблювати протягом усього уроку. Творче, відповідальне ставлення до своєї роботи завжди було відмінною рисою педагогічних працівників ліцею, які плідно співпрацюють з працівниками професійних ліцеїв області.

Професія електромонтера – одна з найпрестижніших робітничих професій. Її навчають в нашому ліцеї.

З дитячих років нам знайомі слова лампочка, телевізор, холодильник, телефон, праска, комп’ютер...

Ми звично входимо в світ оточуючих нас електричних помічників, вважаючи себе їхніми господарями, але не всі знають, як вони побудовані, як їх обслуговувати, як їх ремонтувати. До чого б людина не доторкнулась, за що б не взялася у своїй життєдіяльності – постійно необхідна електроенергія.

Вся господарча діяльність людини пов’язана з електроенергією, бо вона є екологічно чистою і найзручнішою. Електрична енергія легко перетворюється в інші види енергії – механічну, теплову, світлову, хімічну.

Електричну енергію у великих обсягах видобувають на теплових, атомних, гідравлічних електростанціях, передають на відстань по повітряних та кабельних лініях, трансформують на підстанціях, до яких приєднуються промислові, житлові та комунальні споживачі.

ХХІ століття – це століття автоматизації, робототехніки, електроніки, нанотехнології, воно потребує ще більших знань щодо використання сучасної техніки.

Професія електромонтера використовується всюди: від житлово-експлуатаційних дільниць, обслуговування та ремонту будь-якого електрообладнання до експлуатації космічних кораблів, літаків, підводних човнів, залізничного транспорту і т.д.

Електромонтер може працювати там, де є хоча б одна лампа розжарювання. Ця професія дозволяє електромонтеру займатися цікавою та корисною роботою. Він виконує монтаж електромереж, здійснює технічне обслуговування та ремонт будь-якого обладнання, яке працює на електричній енергії, виявляє та усуває несправності і пошкодження у роботі електроустаткування, підключає електрообладнання за схемами.

Це надзвичайно цікава та творча, але водночас небезпечна професія. Адже, щоб стати кваліфікованим робітником – електромонтером, необхідно добре знати безпеку праці, електротехніку, фізику, креслення, хімію, матеріалознавство, математику.

Всім основам цієї цікавої професії в Шепетівському професійному ліцеї навчають досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання: Коврига Олена Миколаївна, Гуменюк Іван Гнатович, Дячук Людмила Василівна. Саме вони зуміли зацікавити цією професією, навчили раціональним способам перевірки, ремонту та обслуговування промислового обладнання та побутових пристроїв.

Отриманні учнями знання знадобляться їм в майбутній практичній діяльності. Але поруч завжди є досвідчені наставники, які допоможуть, навчать і покажуть всі тонкощі та нюанси цієї надто відповідальної справи.

Щоб досягти успіху, не треба боятися труднощів, постійно розвиватися, вдосконалювати свої знання. Світ дуже змінюється: вчора електрик допомагав проводити освітлення, сьогодні забезпечує безперебійну роботу підприємств, застосовує енергозберігаючі технології, завтра винайдуть щось нове і надсучасне, можливо, навіть почнуть використовувати масово енергію сонця чи теплову енергію людей … Знання і набутий досвід допоможуть досягти успіху у майбутньому.

Вже понад 27 років Дячук Л.В. веде своїх вихованців в світ електрики. За ці роки прийшов досвід, виробився свій особливий педагогічний почерк. Закохана у свою справу, вона виховує у учнів потребу в освоєнні нових знань, допомагає їм набути професійної майстерності в обраній професії.

Професія педагога – її покликання. В кожній дитині вона шанує особистість, виявляє постійну увагу до учнівських міркувань, розвиває вміння мислити, аналізувати, висловлювати власні думки.

Постійно домагається ґрунтовного засвоєння знань. Її учні добре розуміють, що будь-яке невиконане завдання не пройде непомітним, що треба не тільки пам'ятати матеріал, але й пояснити, де можна застосувати одержані знання. Людмила Василівна розвиває в учнів почуття відповідальності за доручену справу, за відношення до навчання.

Колеги цінують її за професіоналізм, високу відповідальність, готовність допомогти в будь-якій ситуації, щирість і працелюбність.

Хочу побажати посісти одне з призових місць в обласному огляді-конкурсі майстерень електромонтажних робіт. А також, користуючись нагодою, хочу привітати Людмилу Василівну з 50-ти річним ювілеєм. Зичимо творчих успіхів, терпіння, безмежного людського щастя, міцного здоров’я, злагоди й добробуту Вам й усій вашій родині.

Заступник директора з НВР - Кучер С.Є.


Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 1043 | Додав: proflicey020