Четвер, 02.05.2024, 22:55 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » ДОЗВОЛЬТЕ ЗАПИТАТИ
10:42
ДОЗВОЛЬТЕ ЗАПИТАТИ
«Які думки в душі його,такий і він»
/Приповісті 23:7/


Саме таку назву має ток-шоу, проведення якого у нашому ліцеї започаткували члени літературної студії «Кетяг калини».

Згодьтесь: кожен хоче більше знати про людей, котрі нас оточують,тим більше, про тих, хто нас навчає, адже від взаємного розуміння вчителя та учня залежить і успішність, і уміння здобути кращі професійні навики, і, врешті, просто настрій кожного з нас- а це немаловажно.

Взявши за приклад телевізійні зустрічі з Дмитром Гордоном, студійці вирішили провести ряд подібних розмов із працівниками ліцею.

Перша така розмова відбулась 9 жовтня із викладачем Василем Афанасійовичем Малошиком. Багато цікавого і несподівано нового дізнались про свого вчителя учні групи №105. Із шкільних років Василь Афанасійович, син голови колгоспу, кожних канікул працював у господарстві- тато привчав хлопця до роботи змалку. Про відпочинок у піонерському таборі не було й мови, адже кожні робочі руки були на вагу золота. Саме батько привчив сина цінувати і людей, і рідну землю, сповна віддаватись служінню народові ким би не був: простим конюхом чи токарем, військовим офіцером чи вчителем.

Гортаючи сторінки життя, Василь Афанасійович багато розповів про війну в Афганістані, учасником якої він був: про подвиги солдат і офіцерів, про важливість відданості друга, про невід’ємні риси справжніх чоловіків- честь, совість, уміння тримати слово та,врешті, про вихованість.

Вважаю, що кожен із молодих людей має знати на скільки важливою для кожної людини є вихованість. Лише не вихована людина створює найбільше життєвих проблем і собі, і оточуючим.

Давайте замислимось: 22 зауваження про порушення поведінки на уроках записано викладачами у групі №105 за період з 1 по 15 жовтня 2012 р.! Це 22 моменти створення стресових ситуацій. Це 660 хвилин вкороченого комусь життя, адже, запам’ятайте: одна стресова ситуація вкорочує життя людини на 30 секунд!

Отож, цінуймо один одного, адже ми у цьому житті таки неповторні!

Наталія Васильєва - учениця гр. №106



Розповідь В.А.Малошика


Учні групи № 105
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 765 | Додав: proflicey020