П`ятниця, 03.05.2024, 00:57 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Листопад » 8 » 9 листопада – День української писемності та мови
15:53
9 листопада – День української писемності та мови
День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Л. Кучма з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97

«Про День української писемності та мови». В цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс проводиться за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн з 20 країн світу.

11 листопада до святкувань приєдналися учні нашого ліцею. Радіогазета дала змогу познайомити слухачів з різними сторінками історії української писемності, закликаючи усіх любити і шанувати рідну мову. А ще, 13 листопада стартував перший етап конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Переможцями стали слідуючі учні: Бойчук В.(гр.№312), Козловський А.(гр.№204), Процун А.(гр.№104).

З нагоди святкування Дня української писемності та мови бажаючі долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, що пройшов 11 листопада.



Ваколюк Т. С. - викладач укр.мови та літератури
Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 565 | Додав: proflicey020