Четвер, 16.05.2024, 14:45 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Березень » 18 » НАШІ КАДРИ
16:22
НАШІ КАДРИ
У професійному ліцеї працює досвідчений згуртований педагогічний колектив. Понад 20 років ліцей очолює Окунєвський Олег Антонович - здібний організатор професійно-технічної освіти, відмінник освіти України.

Серед педагогів 10 викладачів і 13 майстрів виробничого навчання. Усі вони мають відповідну науково-теоретичну підготовку, належний освітній рівень і достатній досвід роботи в системі професійно-технічної освіти. Систематично підвищують свій фаховий рівень, кваліфікаційні категорії, робітничі та тарифні розряди. Сьогодні у ліцеї два відмінники освіти України, 5 педагогів вищої категорії, 4 мають педагогічні звання «старший викладач» та «майстер першої категорії».
  
Троє ветеранів педагогічної праці працюють у ліцеї від дня його заснування. Це подружжя Гуменюків - Іван Гнатович та Марія Григорівна - майстри виробничого навчання та викладач спецдисциплін професії «радіомеханік» Кожухова Наталія Михайлівна. Іван Гнатович має найвище педагогічне звання - майстер першої категорії. Це один з найкращих знавців найсучаснішої телерадіоапаратури в області. Понад 20 років він керує гуртком технічної творчості «Юний радіоаматор», який працює над створенням цікавих і корисних для навчання приладів. Кожухова Наталія Михайлівна - фіналіст обласного конкурсу «Педагог року». Марія Григорівна - досвідчений будівельник, вчить учнів працювати з найновішими будівельними матеріалами і технологіями.

Кафедра викладачів загальноосвітніх дисциплін має найвищий серед колективу кваліфікаційний рівень та досвід роботи. Ваколюк Тамара Семенівна - відмінник освіти України. Вона виховала не одного призера обласних олімпіад та переможців конкурсу мовознавців імені Петра Яцика. Багато років вона веде літературний гурток «Дивослово», де учні розвивають навички художнього читання, створення прозових творів та віршів, малюють ілюстрації до улюблених книжок, ведуть альманах учнівської творчості, де зібрані твори кількох поколінь випускників, а потім до них приєдналися із своїми літературними доробками і педагоги.

Викладач математики Маєвська Ольга Григорівна – «старший викладач». Її кабінет неодноразово називався серед найкращих в області. Учні, які в школі не могли похвалитися блискучими успіхами з математики, завдяки її допомозі і підтримці стають призерами обласних олімпіад, успішно складають вступні іспити з математики у вищі навчальні заклади.

Викладач суспільних дисциплін Гуменюк Лариса Романівна - педагог молодий. Усе своє трудове життя вона працює у ліцеї. Сьогодні це викладач вищої категорії, має педагогічне звання «старший викладач", нагороджена дипломом за один з найкращих кабінетів в області Її учні пишуть наукові роботи, вивчають історію рідного краю, пишуть доповіді і статті у місцеву пресу, беруть участь в обласних олімпіадах з історії та правознавства і виборюють призові місця. Улюбленцями учнів є молоді талановиті педагоги Сурду Олена Олександрівна та Муравйова Раїса Петрівна - майстри виробничого навчання професії «Кравець». Вони можуть не лише навчити пошити елегантний модний одяг, а й красиво його продемонструвати на подіумі. Немає дівчини, яка б не мріяла стати топ-моделлю хоча б в масштабі свого навчального закладу. Ці педагоги власним смаком, елегантністю, витонченістю є прикладом для дівчат, який вони хочуть наслідувати. Хлопці, ж, які навчаються цій, здавалося б, жіночій професії, мають хист до малювання, розвинуту фантазію, мріють стати справжніми кутюр’є.

Романтичною і героїчною, а також вкрай потрібною є професія електрогазозварника. Бажаючих оволодіти цією професією завжди повно. Але цікавість у тому, що майстри виробничого навчання - жінки: Головачук Тетяна Григорівна і Попова Олена Іванівна - не лише добре знаються на секретах цієї професії, вміло передають свої знання і професійні навички, а й власним прикладом переконують, що ця робота підвладна й жінці. Вони привносять до цих виробів художній смак, фантазію. Недарма дипломні роботи випускників - це справжні витвори зварювального мистецтва, що прикрашають наш ліцей.

Найбільш мирна професія - будівельники. Яку б кризу не переживала країна, а будівництво не припиняється ніколи, будівельники користуються підвищеним попитом на ринку праці. Рекламою їхньої роботи є якісно, на європейському рівні виконані ремонти приміщень ліцею, житлові будинки, магазини, офіси не лише у Шепетівці, а в Славуті, Ізяславі, селах району. Навчають цій професії висококласні спеціалісти - Ляска Святослав Григорович, Возіян Валентина Володимирівна, Гуменюк Марія Григорівна.

Майстром на всі руки в колективі називають Якименка Анатолія Володимировича. Він разом з Дячук Людмилою Василівною і молодим викладачем Ковригою Оленою Миколаївною навчають професії електромонтера. Жінки переконані, що тонка робота з моторами, складними електроприладами до снаги й дівчатам. їх у цій групі навчається достатня кількість, а успішністю вони не поступаються хлопцям. Ветераном педагогічної праці і ветераном військової служби є Чегодаєв Володимир Костянтинович. Його методика навчання електротехніці та охороні праці оригінальна, перевірена часом і дає позитивні наслідки. Адже наші учасники обласних олімпіад з цих предметів традиційно у числі кращих.

Колектив працює творчо, досвідом своєї роботи ділиться з колегами інших ПТНЗ області на обласних виставках, оглядах, конкурсах, конференціях, семінарах, естафетах передового досвіду, курсах підвищення кваліфікації.

Колектив має досвід роботи не лише з учнями шкільного віку, а й з дорослими людьми, які навчаються в ліцеї від служби зайнятості. Понад 200 чоловік безробітних на рік успішно проходять перекваліфікацію, що дозволяє їм знайти робочі місця.

Плідна робота по створенню і оновленню навчально-матеріальної бази ліцею була відзначена на обласному рівні. Серед найкращих кабінетів та майстерень області, відзначених дипломами за наслідками обласних оглядів, наші радіо та швейна майстерні, кабінети суспільних дисциплін, математики та фізики, кабінет основ захисту Вітчизни.

Наші педагоги мають широке коло інтересів. Крім своєї професії чи предмету, вони люблять і вміють співати, писати вірші, займатися художньою творчістю, подорожувати.

Основні зусилля педагогів зосереджені на вивченні і запровадженні у навчально-виробничий процес інноваційних виробничих та педагогічних технологій, підвищенні конкурентоспроможності кваліфікованих робітників, яких випускає ліцей. Вони вміють знайти підхід до кожного учня, допомогти йому розкрити свої найкращі якості, знайти своє місце у житті.

методист вищої категорії
Л. В. Дерегузова - методист ліцею 


Категорія: Наші досягнення | Переглядів: 1243 | Додав: olegsda