Неділя, 28.04.2024, 23:10 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 02
Сучасна електронна апаратура: телевізори, радіоприймачі, магнітофони, електропрогравачі, - міцно ввійшли в наш побут, забезпечуючи культурне дозвілля людей різного віку і професій. Як і будь-який прилад або апарат вона вимагає відповідного рівня обслуговування, а при необхідності, і ремонту. Цим займаються висококваліфіковані фахівці - радіомеханіки.

Радіомеханік встановлює і налаштовує телевізори з кольоровим і чорно-білим зображенням, розбирає, збирає, чистить радіоапаратуру, виявляє і усуває дефекти, модернізує вузли і блоки, ремонтує кімнатні антени і т.д.

В основі будь-якої його діяльності завжди лежить огляд, за допомогою якого фахівець виявляє ознаки несправності приладу. В процесі ремонту радіомеханік орієнтується на специфічні звуки - гудіння або свист трансформаторів, характерні клацання та інші звуки. Дотиком до різних деталей він визначає міцність їх кріплення, ступінь нагріву. Таким чином, радіомеханіку дуже допомагають у роботі хороший зір і слух, тонка дотикальна і температурна чутливість і навіть нюх (запах згорілої деталі).Великі вимоги пред'являються до розумової діяльності фахівця. Він повинен володіти активністю мислення, умінням оперувати абстрактними поняттями.Чимала навантаження в даній діяльності припадає на кисті і пальці рук робітника. Їхні рухи повинні бути точними, впевненими. Хороший майстер - це уважний, організований, терплячий, акуратний працівник. Для нього також бажані такі якості, як контактність, ввічливість, товариськість.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4476 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009

Слюсарні роботи - обробка металів, зазвичай доповнюючи верстатну механічну обробку або що завершує виготовлення металічних виробів з'єднанням деталей, збіркою машин і механізмів, а також їх регулюванням. Слюсарні роботи виконуються за допомогою ручного або механізованого слюсарного інструменту або на верстатах.

Участь слюсарів у виробничому процесі дуже значна. При цьому слід відмітити, що ручна слюсарна обробка менш продуктивна, ніж механічна (на верстатах), і потребує більших затрат фізичних зусиль робітника. Саме тому повсюдно прагнуть зменшити обсяг ручних слюсарних робіт переведенням багатьох операцій на металорізальні верстати. Але там, де цього зробити неможливо, слюсарну обробку виконують з допомогою механізованого інструменту.
Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4198 | Додав: proflicey020 | Дата: 02.07.2009