Вівторок, 30.04.2024, 03:31 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Грудень » 16 » Зустріч за круглим столом: перспективи та сподівання
16:20
Зустріч за круглим столом: перспективи та сподівання
Для сучасної професійної підготовки кваліфікованих робітників необхідним є високий рівень самостійного оволодіння новими знаннями та вміннями. Мобільність, творчий характер праці професіонала зумовлюють прогностичний характер змісту професійного навчання, суть якого полягає в прогнозуванні розвитку всіх компонентів праці: нових матеріалів, машин, механізмів, технологій, об’єктів праці, способів її організації.

Вимоги сьогодення ставлять перед навчальним закладом конкретні завдання: підготовка конкурентноспроможних фахівців, забезпечення їх високого професійного рівня та мобільності, створення умов для максимального розкриття талантів та творчого потенціалу особистості.

Це є неможливим без співпраці навчального закладу з широким колом соціальних партнерів.

Соціальне партнерство - це форма співпраці, детально опрацьована і гнучка, побудована на чіткому розподілі ролей, відповідальності й дольовій участі. Його мета - підвищення якості професійної підготовки, задоволення поточних і перспективних потреб у висококваліфікованих фахівцях.

Результативністю соціального партнерства є: адаптація підготовки кваліфікованих робітників до вимог сучасного ринку праці в регіоні, прогнозування потреб економіки та ринку праці у робітничих кадрах, професійна орієнтація та професійне спрямування молоді, забезпечення підприємств та організацій високопрофесійними робітничими кадрами, професійний ріст педагогічних кадрів, зміцнення матеріальної бази навчального закладу.

Для створення взаємодії між ланками: професійний ліцей – виробництво педагогічний колектив ліцею визначив шляхи соціального партнерства, ключовою частиною якого є організація спільно з роботодавцями якісного виробничого навчання та практики учнів, стажування та підвищення кваліфікації педагогів в умовах виробництва.

З цією метою розроблені договори соціального партнерства, створюється координаційна рада з соціального партнерства.

Потужними та ефективними соціальними партнерами нашого навчального закладу є ДП «Шепетівський ремонтний завод», ТОВ «Полонне Траузес фекторі», ПрАТ об’єднання «Прогрес», Шепетівський РЕМ, ПП «Вогнетрив-комплект», ПП Шатохин В.М., ТРК «Шанс». Неодноразово наші учні та педагогічний колектив ліцею отримували схвальні відгуки від роботодавців.

Великі сподівання адміністрація ліцею має на нове підприємство, яке створюється на базі заводу «Культиваторів» при безпосередньому керівництві «СВАРОГ вест груп».

12 грудня 2013 року на базі міськрайонного центру зайнятості, на чолі якого є О.Ф. Ребекевша, відбулося засідання «за круглим столом». На засіданні були присутні директор міськрайонного центру зайнятості О.Ф. Ребекевша, директор департаменту з маркетингу та управління персоналом С.Л. Короленко, керуючий Р.М. Нечипорук, заступник директора з навчально-виробничої роботи ліцею С.Є. Кучер та старший майстер ліцею О.О. Сурду та провідні спеціалісти центру зайнятості.

В програмі співпраці - створення інформаційної бази за сучасними методами проектування та виготовлення металопродукції на підприємствах різних за рівнем технічного оснащення, асортиментом виробів, використання інформаційної бази викладачами, майстрами виробничого навчання. Учні за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Слюсар-ремонтник, електрогазозварник» матимуть можливість проходити виробничу практику, працевлаштовуватися, майстри виробничого навчання та викладачі спеціальних дисциплін матимуть змогу проводити уроки – екскурсії, зустрічі з роботодавцями, стажування з метою підвищення та підтвердження робітничого розряду.

Представники створеного підприємства та представники ліцею спілкувались про можливість підготовки на базі нашого навчального закладу робітничих професій токаря, фрезерувальника та слюсара-інструментальника; організації навчально-виробничих дільниць, сучасні технологічні процеси, новітнє обладнання, інструмент та перспективи працевлаштування на підприємстві.

За підсумками засідання були визначені перспективи співпраці з підготовки незайнятого населення та кваліфікованих робітників, перелік професій, які потрібні підприємству для виготовлення конкурентоспроможної продукції, проходження виробничого навчання та практики учнів нашого ліцею відповідно до вимог законодавства.



С.Є. Кучер, заступник директора з НВР
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 579 | Додав: proflicey020