Середа, 01.05.2024, 02:28 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Лютий » 18 » ЗУСТРІЧ З ВОЇНАМИ-АФГАНЦЯМИ
14:05
ЗУСТРІЧ З ВОЇНАМИ-АФГАНЦЯМИ
Щорічно День Збройних Сил України відзначається у нашому ліцеї проведенням «Голубого вогника» - зустрічі солдат трьох поколінь, проте цьогоріч ветерани Великої Вітчизняної війни не змогли взяти участь у нашому святі через стан здоров’я: весельчак Микола Петрович Сіньков запевнив нас, що обов’язково прийде наступного року (і ми впевнені, що саме так воно буде), Григорій Степанович Мартинчук чекає наших учнів 25 січня – це день, коли поважному ветерану виповниться 100 років!

5 грудня в актовій залі ліцею відбулась надзвичайно цікава зустріч з воїнами, котрі пройшли дорогами Афганістану, з ветеранами неоголошеної війни, з тими, хто прийняв бойове хрещення в краю вогню і піску.

Гості розповідали нам про важкі випробування долі солдат, про те, як на їхніх очах траплялось жорстоке каліцтво, смерть друзів, колег, співвітчизників.

Зворушливі історії розповідав учасник бойових дій Микола Миколайович Павлюк, супроводжуючи розповідь відео сюжетами про ті часи.

Микола Миколайович був пілотом, тож йому доводилось перевозити літаком поранених солдат та, як кажуть, вантаж-200- мертвих солдат в металевих домовинах.

Присутні з великою цікавістю переглядали фотоальбоми гостей, цікавились тими чи іншими подіями.

Ветеранам було поставлено безліч запитань: Хлопці цікавились усім, що хвилює справжнього воїна.

Зустріч проходила, як кажуть, на одному диханні: залу упродовж двох годин не хотіли покидати ні гості, ні господарі. Завершився вогник тематичним концертом.

Максим Литвиненко - учень групи №311






Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 513 | Додав: proflicey020