Неділя, 28.04.2024, 22:08 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » ЗУСТРІЧ З ЛЕКТОРОМ - СУБРІОЛОГОМ
13:48
ЗУСТРІЧ З ЛЕКТОРОМ - СУБРІОЛОГОМ
Субріологія - це,як відомо, наука про здоровий спосіб життя. І навчальний заклад має відігравати провідну роль у створенні умов для здобування знань, формування ставлення та розвитку навичок, які визначатимуть здоровий спосіб життя,зберігатимуть та зміцнюватимуть здоров’я учнів.

Чому ця тема є актуальною для України? Спостерігається загальна тенденція погіршення стану здоров’я населення в цілому та учнів, молоді зокрема.

Аналіз статистичних даних і результати різноманітних досліджень свідчать,що зменшується вік дітей, які вперше курять,вживають алкоголь,наркотичні речовини. Загрозливих масштабів набирає епідемія ВІЛ/СНІДу: переважну більшість інфікованих в Україні становлять молоді люди у віці від 20 до 39 років, постійно реєструються інфіковані особи підліткового віку. За останні два роки зростає кількість наркозалежної молоді, серед яких більше 7 тис. - неповнолітні. На обліку перебувають 124 тис. неповнолітніх у віці 15-17 років як залежні від алкоголю! Кожен третій підліток у віці 12-14 років та кожний другий у віці 15 років-курять.

Питання здорового способу життя учнівської молоді стало нагальним ще й тому, що від початку навчального року міліцією затримано та притягнуто до адмінвідповідальності 7 учнів ліцею, 2 з яких-за вживання спиртних напоїв та 4-за куріння у громадських місцях.

7 жовтня на засіданні старостату було розглянуто і проаналізовано дане питання. Психологом Ящук О.О. розроблено та роздано старостам для опрацювання у групах підбірку матеріалів з профілактики вживання наркотичних та одурманюючих речовин. Також вирішено було організувати зустрічі з лектором-субріологом Юрієм Григоровичем Оробцем.

14 жовтня 2014 року Юрій Григорович зустрічався з учнями груп №103, 104, 203. Зустріч була цікавою та результативною.

Л. Г. Сидорчук - заступник директора з ВР


Учні гр. № 104 Желудов І.В. та ознайомлюють із добіркою матеріалів про недопустимість вживання наркотиків















Фрагмент виховного заходу
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 588 | Додав: proflicey020