Понеділок, 13.05.2024, 04:03 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Січень » 18 » ЗНАЙОМИМОСЬ З ПІДПРИЄМСТВАМИ МІСТА
15:47
ЗНАЙОМИМОСЬ З ПІДПРИЄМСТВАМИ МІСТА
Робота за цільовою творчою програмою «Я-шепетівчанин» передбачає знайомство учнів з підприємствами нашого міста. Багато дітей, які приїхали на навчання з інших населених пунктів, почасти і не здогадуються про існування в Шепетівці підприємств з такою багатою історією.

Візьмім хоча б локомотивне депо, яке було засноване при станції Шепетівка в 1873 році в час будівництва залізничної дільниці Бердичів-Кривин. З 1 березня 1873 року почався регулярний рух поїздів, який забезпечувало депо.

Під час Другої світової війни в 1942-1943 роках на підприємстві створюється підпільна група з 36 чоловік, яка веде боротьбу проти окупантів.

А які трудові традиції депо! Скільки славних робітничих династій творили історію підприємства!



Депо гордиться однією із таких робітничих династій - Огородніків, серед яких двоє братів - випускників нашого ліцею, котрі опанували в наших стінах професію зварювальника і ось уже багато років працюють по спеціальності.

Один з них, Сергій, запропонував учням групи №104 (зварювальники-першокурсники) зустрітись в музеї трудової слави локомотивного депо. Сергій долучився до роботи екскурсоводів і розповів багато цікавого і про свою родину, і про наших випускників, які також працюють в депо.



Свого часу Сергій був відмінником навчання, успішним головою учнівського комітету. Про нього в ліцеї залишились найкращі спомини. Після закінчення ПТНЗ Сергій пішов працювати в депо і, разом з тим, заочно навчався в академії залізничного транспорту. Маючи вищу освіту, все ж залишився працювати зварювальником з однієї причини - тут заробітна плата в рази більша.

В розмові Сергій повторював і повторював, що саме професійний навчальний заклад склав йому найміцніший життєвий підмурівок.



Л.М.Захарченко - зав. бібліотекою,
керівник ЦТП «Я-шепетівчанин».
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 440 | Додав: proflicey020