Четвер, 28.03.2024, 11:53 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Жовтень » 1 » Шепетівський професійний ліцей у 2022 році запрошує на навчання
12:54
Шепетівський професійний ліцей у 2022 році запрошує на навчання

Шепетівський професійний ліцей у 2022 році здійснює прийом учнів за такими професіями:

Назва професії З освітою Форма навчання Термін навчання Електронна форма заяви для вступу
Слюсар-ремонтник, електрогазозварник 9 класів Державна 3 роки Залишити заяву
Слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування 9 класів Державна 3 роки Залишити заяву
Швачка, кравець 11 класів Державна 3 роки Залишити заяву
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування 11 класів Державна 1 рік 6 місяців Залишити заяву
         

 

 

 

 

 

 

 

Історична довідка про навчальний заклад

Шепетівський професійний ліцей створено у 2003 році на базі професійно-технічного училища №20 м. Шепетівка, яке було засноване у 1979 році У 2001 році ліцей пройшов державну атестацію і згідно рішення Державної акредитаційної комісії визнаний державним навчальним закладом другого атестаційного рівня. Свідоцтво про атестацію РД -П №235451 видане ДАК Міністерства науки і освіти України 29.10.2002 року.

До складу ліцею входять: навчальний корпус на 420 учнів, гуртожиток на 240 місць, навчальні майстерні загальною площею 517,2 м2, спортивний майданчик площею 2000 м2, їдальня на 60 посадкових місця, бібліотека, читальний і актовий зал.

Для здійснення навчального процесу і підготовки кваліфікованих робітників обладнано 10 навчальних кабінетів спеціального, загальнотехнічного та загальноосвітнього циклів, 7 майстерень, комп’ютерний клас.

Умови вступу

Прийом до Шепетівського професійного ліцею проводиться шляхом конкурсного відбору за результатами вступних випробувань у формі співбесіди.

Особи, які без поважних причин не з’явились на вступні випробування у зазначений за розкладом час або отримали незадовільні результати, до участі в наступних вступних випробуваннях не допускаються.

Без вступних випробувань до Шепетівського професійного ліцею зараховуються:

- особи, яким Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” надане таке право;

- випускники загальноосвітнього навчального закладу II ступеня, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту „з відзнакою”;

- учасники міжнародних, завершального етапу Всеукраїнських олімпіад, конкурсів з профілюючих, для даної професії, дисциплін;

- випускники загальноосвітнього навчального закладу III ступеню, нагороджені золотою /срібною/ медаллю.

Поза конкурсом на навчання в Шепетівський професійний ліцей зараховуються при позитивних результатах вступних випробувань:

- діти-сироти та діти, які залишились без піклування батьків;

- інваліди, яким не протипоказане навчання за обраною професією;

- особи, яким Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” надане таке право.

Першочергово зараховуються за інших рівних умов:

- особи, яким Закон України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надане таке право;

- діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- діти-напівсироти і діти з багатодітних сімей;

- вступники, які будуть навчатись за цільовими направленнями підприємств.

Протягом 5 днів після закінчення конкурсних випробувань, приймальна комісія оформляє протокол та оголошує список осіб, які зараховані на навчання в Шепетівському професійному ліцеї.

У разі оскарження результатів вступник має право подати відповідну заяву на ім’я голови приймальної комісії у триденний термін після їх оголошення У п’ятиденний термін після оголошення списків особи, які зараховані на денну форму навчання у межах державного замовлення, подають в приймальну комісію оригінали документів зазначених у п.3.1. Правил прийому. Зарахування до професійного ліцею здійснюється наказом директора, підписаним не пізніше ніж за 5 днів до початку занять.

Після конкурсних випробувань зарахування до Шепетівського професійного ліцею супроводжуються укладанням договору між ліцеєм, замовником робітничих кадрів і зарахованим на навчання /для неповнолітніх - його батьками/ про навчання та подальше працевлаштування.

Зарахування здійснюється як у межах державного замовлення так і понад його обсяг у межах ліцензованого обсягу.

Умови навчання

В ліцеї організоване 5-денне навчання. Уроки предметів професійно-технічного та загальноосвітнього циклів спарені. Проведення уроків теоретичного навчання планується у відповідних до предмету навчальних кабінетах, а виробниче навчання у майстернях та на виробничих дільницях. Виробниче навчання в майстернях ведеться згідно з навчальними планами і програмами. Тижневе навантаження виробничого навчання становить 6 – 18 годин в залежності від курсу навчання.

Уроки виробничого навчання проводяться в майстернях ліцею на спеціально обладнаних робочих місцях фронтально – груповим методом. На уроках виробничого навчання учні виконують різні види учбових робіт. Поглибленню практичної спрямованості навчання значною мірою сприяють проходження навчання в умовах виробництва, щорічна виробнича практика. Передвипускна виробнича практика учнів організовується на підприємствах-замовниках. Місця практики визначаються з врахуванням можливості подальшого працевлаштування випускників після закінчення ліцею.

Гуртожиток ліцею побудований за типовим проектом з центральним опаленням, каналізацією та водопостачанням. Кімнати гуртожитку розраховані на проживання в них 2 - 4 чоловік. Всі об’єкти соціальної сфери забезпечені необхідними меблями, інвентарем. Проживання в гуртожитку безоплатне.

В ліцеї є їдальня яка забезпечує безоплатне харчування учнів з числа сиріт, напівсиріт, учнів з багатодітних та малозабезпечених сімей, тих, що проживають в гуртожитку.

Учні зараховані на навчання в межах державного замовлення щомісячно отримують стипендію, розмір якої встановлюється Кабінетом Міністрів України. За успіхи в навчанні, участь у громадській та суспільнокорисній роботі в ліцеї застосовуються матеріальні і моральні види заохочень учнів.

В ліцеї працює досвідчений колектив педагогічних працівників. Із 26 педагогічних працівників - 25 мають базову або повну вищу освіту, всі відповідну професійну підготовку, 20 чоловік мають вищу та І кваліфікаційні категорії, 2 - нагороджені знаком „Відмінник освіти України,” 5 - відзначені грамотами Міністерства освіти і науки України, 2 – мають педагогічні звання.

Дозвілля

Значна увага приділяється позаурочній зайнятості учнів, розширено мережу гуртків та клубів за інтересами. В ліцеї працюють гуртки та спортивні секції.

В ліцеї створені і працюють органи учнівського самоврядування: учнівський комітет, Рада гуртожитку, Рада профілактики правопорушень.

Ліцей має бібліотеку, книжковий фонд якої становить близько 20 тис. примірників.

Для вступу в ліцей необхідно подати:

- Заяву на ім’я директора

- Документ про освіту (оригінал)

- Медичну довідку Ф 086 – У з висновком про професійну придатність

- Довідку з місця проживання та про склад сім’ї

- Шість фотокарток 3х4.

Вступники особисто подають:

- Приписне свідоцтво призовника або військовий квиток

- Довідку про присвоєння ідентифікаційного коду

- Свідоцтво про народження або паспорт.

Детальніше про професії:

- Продавець продовольчих і непродовльчих товарів

Кравець

Швачка

Столяр

Електрогазозварник

Лицювальник-плиточник

Штукатур

Верстатник деревообробних верстатів

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

Слюсар-ремонтник

Правила прийому на 2022 рік

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 9706 | Додав: proflicey020