Четвер, 02.05.2024, 05:07 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Всеукраїнський тиждень права у Шепетівському професійному ліцеї
09:48
Всеукраїнський тиждень права у Шепетівському професійному ліцеї
У ліцеї тиждень українського права – час, коли учні мають змогу більше дізнатися про свої права і обов’язки, перевірити, наскільки добре вони володіють вкрай важливою на наш час правовою інформацією та вислухати думки спеціалістів з цього приводу.

Тому, 5 – 9 грудня 2016 року в Шепетівському професійному ліцеї проходив Всеукраїнський тиждень права. В рамках тижня були проведені різноманітні заходи:

- 5 грудня відбулась зустріч з учнями групи № 202 на тему «Кожна людина має право на юридичну допомогу», яка проводилася Школьнік Ю.С.- начальником відділу правоосвітництва Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юлія Сергіївна розповіла про те, що свою роботу Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги розпочав з 1 липня 2015року, його юрисдикція поширюється на територію Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського, Шепетівського районів та міст Нетішин, Славута, Шепетівка Хмельницької області. Центр надає безоплатну вторинну допомогу у цивільних та адміністративних справах для соціально незахищених категорій громадян. Вона наголосила, що в разі потреби необхідно звертатися за адресою: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні,44.



- 6 грудня викладачем права Гуменюк Л.Р. у групах № 101,103,104 було проведено урок на тему «Твої права і обов’язки», на якому учні захищали навчальні проекти, презентації, газети на правову тематику, переглянули та обговорили відеоматеріали про права людини, згідно «Декларації прав людини і громадянина», прийнятої ООН 10 грудня 1948 року.



- 7 грудня відбувся конструктивний діалог учнів групи № 203 з прокурором Шепетівської місцевої прокуратури Руденькою І. О. на тему: «Боротьба з корупцією як один з видів боротьби за права людини»



- 8 грудня практичним психологом Ящук О.О. було проведено тренінг для працівників ліцею на тему «Подолаємо корупцію разом»



- 9 грудня було проведено правовий всеобуч «Права людини з питань трудового законодавства». В ході заходу учні мали реальну можливість отримати інформацію та задати запитання для Найдюка В.В., юрисконсульта Шепетівської міськрайонної служби зайнятості.



Всеукраїнський тиждень права промайнув дуже швидко, але будемо сподіватися на те, що отримані знання та набута під час проведених заходів інформація стане в нагоді не лише учням ліцею, які були присутніми на цих заходах, а й їхнім друзям, батькам, просто знайомим. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

"30 заповідей" Загальної декларації прав людини

Заступник директора з ВР Сидорчук Л.Г.

Викладач права Гуменюк Л.Р.
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 510 | Додав: proflicey020