Субота, 27.04.2024, 16:16 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 16 » Всеукраїнський тиждень права у Шепетівському професійному ліцеї
11:47
Всеукраїнський тиждень права у Шепетівському професійному ліцеї
У ліцеї тиждень українського права – час, коли учні мають змогу більше дізнатися про свої права і обов’язки, перевірити, наскільки добре вони володіють вкрай важливою на наш час правовою інформацією та вислухати думки спеціалістів з цього приводу.

Тому, 7 - 11грудня 2015 року в Шепетівському професійному ліцеї проходив Всеукраїнський тиждень права. В рамках тижня були проведені різноманітні заходи:
- 7 грудня відбувся юридичний всеобуч на тему «Правова допомога», який проводився запрошеними гостями: Школьнік Ю.С.- начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги та Поліщук М.А.- начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами.
Фахівці розповіли про те, що з 1 липня 2015року розпочав роботу Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги, юрисдикція якого поширюється на територію Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського, Шепетівського районів та міст Нетішин, Славута, Шепетівка Хмельницької області. Центр надає безоплатну вторинну допомогу у цивільних та адміністративних справах для соціально незахищених категорій громадян. Наголосили, що вразі потреби необхідно звертатися за адресою: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні,44.

- 8 грудня класними керівниками та кураторами груп було проведено виховні години «Сторінками Загальної декларації прав людини», «Основні права, свободи і обов’язки громадян України».

- 9 грудня керівник гуртка «Юний правознавець», викладач
правознавства Гуменюк Л.Р. ознайомила гуртківців з презентацією на тему «Підліток та закон».

- 10 грудня, у групі 103 був проведений Всеукраїнський урок «Права людини», на якому учні захищали навчальні проекти, презентації, газети на правову тематику, переглянули та обговорили відеоматеріали про права людини, згідно «Декларації прав людини і громадянина», прийнятої ООН 10 грудня 1948 року.

- 11 грудня соціальним педагогом Ляскою О.О. та викладачем правознавства Гуменюк Л.Р. було презентовано для учнівської молоді буклет «Права, обов’язки, гарантії соціального захисту учнів Шепетівського професійного ліцею».

У рамках Всеукраїнського тижня права, учні мали можливість ознайомитися з матеріалами тематичної виставки «Знай та поважай свої права», яку презентувала бібліотекар Захарченко Л.М.

Отримана інформація точно знадобиться у житті, варта уваги, розуміння, пояснення і часу, щоб знайти відповіді на усі запитання, а тиждень права – одна із нагод це зробити.



Методист Гуменюк Л.Р.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 470 | Додав: proflicey020