Вівторок, 30.04.2024, 12:41 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Червень » 22 » ВПРОВАДЖУЄМО КУРС «ОСНОВИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ» У НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС
10:44
ВПРОВАДЖУЄМО КУРС «ОСНОВИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ» У НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС
17 червня 2015 року відбулося засідання обласної фахової секції викладачів предмета електротехніка з теми «Компетентність в енергетичних питаннях як один із компонентів якісної професійної підготовки кваліфікованих робітників». Координатором секції була методист відділу професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області
О.М. Чуйкова. У засіданні фахової секції взяли участь 26 викладачів предмета «Електротехніка» та предмет «Основи енергоефективності» ПТНЗ області. В цьому числі взяла участь викладач електротехніки Шепетівського професійного ліцею Коврига О.М.

Чуйкова О.М. висвітила питання впливу сучасних інноваційних освітніх систем на якість підготовки кваліфікованих робітників, обґрунтувала необхідність вивчення предмета «Основи енергоефективності» в ПТНЗ області враховуючи потреби сьогодення. Також було продемонстровано викладачем ДНЗ ВПУ №11 Гузаком Б.В. використання сучасних педагогічних технологій та інтерактивних методів навчання при проведенні уроків з предмета «Електротехніка». Викладачем було продемонстровано елементи уроку «Змінний струм» (віртуальна лабораторія), а також елементи уроку «Будова та принцип роботи асинхронного двигуна» (робота в групах) та один із методів навчання (дидактична гра) при проведенні уроку на тему: «Постійний струм. Змінний струм. Електромагнетизм».

Оцінивши даний матеріал можна зазначити, що уроки проведено цікаво і як наслідок - призводить до кращого засвоєння матеріалу учнями.

Також своїм досвідом поділилась викладач ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» Мельник Ю.Ю. щодо впровадження вивчення основ енергоефективності в навчальному процесі.
Своїми творчими розробками «Енергозберігаючі пристрої» поділився заступник директора з НВР Хмельницького професійного ліцею електроніки Дрозич А.П. Ним було розкрито шляхи підвищення компетентності в енергетичних питаннях учнів та педагогів ПТНЗ області.

Враховуючи потреби сьогодення викладачам предмету «Електротехніка» потрібно включати вивчення тем з енергоефективності у предмет «Електротехніка», щоб формувати в учнів навички до економічного витрачення природних та енергоресурсів.

Викладач предмету «Електротехніка»
Коврига Олена Миколаївна
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 493 | Додав: proflicey020