Понеділок, 29.04.2024, 04:16 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Впровадження активних методів навчання на уроках з предмета «Охорона праці»
16:47
Впровадження активних методів навчання на уроках з предмета «Охорона праці»
Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 28 квітня 2014 року проведено проблемний семінар у режимі он-лайн для викладачів предмета «Охорона праці» з теми : «Удосконалення уроків з предмета «Охорона праці» шляхом використання сучасних педагогічних технологій та активних методів навчання.

Участь у вебінарі взяли педагогічні працівники нашого ліцею: заступник директора з НВР С.Є. Кучер, методист М.В. Васик, викладач предмету «Охорона праці» М.С. Більчук.

Семінар відкрила її координатор - методист професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області О.М. Чуйкова.

З системою роботи ДНЗ «Хмельницький центр ПТО торгівлі та харчових технологій» щодо підготовки кваліфікованих робітників ознайомила учасників вебінару директор навчального закладу Т.П. Філіпчук.

Досвідом роботи з розвитку професійних навичок учнів шляхом застосування сучасних педагогічних технологій на уроках теоретичного навчання поділилась викладач предмета «Охорона праці» Францишкова Г.І. Галина Іванівна зазначила, що в умовах ринкової економіки головним завданням професійно-технічної освіти є якісна професійна підготовка кваліфікованих робітників, що забезпечується впровадженням інноваційних технологій навчання та застосуванням сучасних педагогічних технологій у професійну підготовку робітничих кадрів. Досягти цієї мети найбільш ефективно можна застосувавши такі методи навчання, які активізують учня замість переказування інформації. Так Францишкова Г.І. заначила методи, які вона використовує у своїй практиці проведення уроків.

У практичній частині вебінару учасники змогли переглянути відеофрагменти уроку з предмета «Охорона праці» з теми: «Надання долікарської допомоги» та гри «Брейн-ринг» (викладач ДНЗ «Хмельницький центр ПТО торгівлі та харчових технологій» Г.І. Францишкова).

Отже, найефективнішою формою у підготовці фахівців є впровадження інтерактивних методів навчання, які навчають учнів критично мислити, розв’язувати проблеми, спілкуватися, ставити питання, представляти різні позиції, заохочувати до співпраці, вчать досягати компромісу, створювати ситуацій та вирішувати їх.

Впровадження сучасних інноваційних технологій та активних методів навчання доцільно використовувати так як вони сприяють в учнів розвитку бажання до творчої продуктивної праці, зацікавленості до професії, предмету, розвитку активних дій та досягають високої результативності.



Заст. директора С.Є. Кучер
Категорія: Методична робота | Переглядів: 1012 | Додав: proflicey020