Субота, 27.04.2024, 03:19 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Березень » 22 » В людині, затям, лежить невідгадана сила
15:20
В людині, затям, лежить невідгадана сила
«…Человек, борющийся за свое
существование, способен на блестящие поступки»
Михаил Булгаков.

Кожен із нас мріє бути щасливим, мудрим, могутнім, вирішувати складні справи. І чомусь вважається, що це під силу лише здоровим людям, без вроджених чи набутих вад.

Але історії відомо чимало особистостей з фізичними недугами, які при цьому досягли видатних успіхів у різноманітних сферах людської діяльності, довівши, що фізичний стан не завжди є визначальним для людини.

У лютому 2010 р. 14 група нашого ліцею завітала до музею ім.Островського на виставку вишиванок, яка мала назву «Долі вишиті хрестиком». З різних сторін було чутно фрази: !Яка краса !». Хтось же здивовано промовляв: «А що ж в цьому особливого ?» Цю фразу я чула декілька разів, доки жінка, яка проводила виставку, не розповіла про важку долю кожної жінки, чиї роботи були представлені нам. Тоді кожен з нас зрозумів, що кожна вишивка особлива так само, як і людина, яка її виконала.

Справжні художники Віра Іванівна Дем’янюк, Євгенія Іванівна Ширинговська – шепетівчанки та Лідія Іванівна Лісайчук із Житомира – автори виставки.

За роботами саме цих жінок ми спостерігали впродовж всієї виставки, і просто захоплювалися… Кожен з нас мав змогу побачити їхні долі, вишиті хрестиком, їх внутрішній світ, який так чудово було видно на кожній з робіт.

Особисто мені дуже сподобалася назва виставки «Долі вишиті хрестиком», - дуже влучна. Оскільки, прослухавши історію цих жінок, одразу розумієш, що дійсно, свою долю вони «вишивають»… Уявити навіть важко скільки сили, терпіння, любові покладено в кожну з вишивок: адже кожна із вишивальниць або нерухома, або без рук !

Ці жінки не похитнулись, не зійшли зі стрімкої течії життя, а лише впевненіше почали боротися за своє існування, роблячи при цьому блискучі вчинки.

Недарма цей захід відбувся напередодні 8 Березня. Він ще раз підтверджує, що жінка-таки найпрекрасніше створіння на землі!


Мирончук Ірина – учениця гр.№14,
член літературної студії «Кетяг калини».

Добірка фотоматеріалів учня гр.№11 Косіка Ігоря.

Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 2049 | Додав: olegsda