Неділя, 28.04.2024, 14:27 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 23 » В ліцеї завершився Тиждень з професії: "Столяр"
11:53
В ліцеї завершився Тиждень з професії: "Столяр"
Лиш праця ржу зотре, що грудь з’їдає,
Чуття живе, наткнуте заховає,
Не просихаючи нору живить.
Лиш праці мужа вироблялась сила,
Лиш праця світ таким, як є створила,
Лиш в праці варто і для праці жити.
Іван Франко


Сьогодення постійно змінюється, підштовхуючи майстрів виробничого навчання та викладачів до інновацій. Її розвиток вимагає нових форм організації навчального процесу, нових підходів до методів узагальнення системи освіти з вимогами сучасного життя та з потребами ринку праці.

Здобуття робітничої професії в навчальному закладі відкриває перед молоддю шлях у самостійне життя.

З 14 по18 грудня в Шепетівському професійному ліцеї проходив тиждень з професії: «Столяр». Тиждень розпочався з радіогазети на тему: «Історія столярної справи». Столяр – це не тільки професія, але й захоплення, задоволення, відпочинок і найбільш поширеніше «чоловіче» захоплення. Популярність вподобання пояснюється багатьма причинами, але перш за все – попит на столярну продукцію, доступність основного матеріалу – деревини, з якої після відповідної обробки можна створити різноманітні оригінальні вироби – від самих примітивних до найбільш складних.

Цікавим продовженням тижня була виставка. Всі охочі розглядали власні роботи учнів з професії: «Столяр». Майстри виробничого навчання: Муравйова Раїса Петрівна та Гуменюк Марія Григорівна організували серед учнів вікторину на тему: «Я люблю свою професію», а також конкурс на кращий реферат та газету з професії.



Також був проведений відкритий урок з технології столярних робіт викладачем Кучер Світланою Євгенівною – яка продемонструвала інтерактивні методи навчання, моделювання реальних життєвих ситуацій, де пропонувала проблеми для спільного розв’язування, використовуючи рольові ігри. Уроки найбільш сприяють формуванню в учнів умінь і навичок, виробленню у них власних цінностей, створюють атмосферу співробітництва, творчої взаємодії в навчанні.



Майстер – клас по виготовленню меблів проводив майстер виробничого навчання Міщук Дмитро Володимирович. Учні отримали масу задоволення від побаченого, ще раз переконалися в тому, що можна своїми руками виготовити чудові меблі.



Одним з найважливіших завдань майстра виробничого навчання є підготовка учнів до самостійного життя; творчого мислення, вміння приймати рішення в складних нестандартних ситуаціях, бути соціально – активною особистістю. На відкритому уроці виробничого навчання, майстер Щербан Наталя Терентіївна продемонструвала як це необхідно робити.



Приємний був момент нагородження учнів переможців конкурсів групи 103 та 303. Кращі з них отримали нагороди та подяки, це такі як: Водясова Дар’я, Грига Василь, Мартинов Назар.



Ось так цікаво пройшов тиждень з професії: «Столяр». Учні переконали всіх, що вони люблять і знають свою професію та обрали її не даремно, а майстри виробничого навчання та викладачі продемонстрували свій педагогічний професіоналізм.

Голова методичної комісії майстрів
виробничого навчання та викладачів з професій:
«Столяр верстатник деревообробних верстатів»,
«Штукатур, лицювальник – плиточник»
Гуменюк М.Г.
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 570 | Додав: proflicey020