Четвер, 02.05.2024, 16:48 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » В Білогір'ї пройшла ярмарка професій
13:58
В Білогір'ї пройшла ярмарка професій
Вже стало гарною традицію щороку проводити у різних містах «Ярмарок професій», на який збираються ті, хто незабаром стане на порозі важливого вибору –вибору професії.

Ця тема завжди актуальна, тому що праця завжди була, є і буде основою життя. І від того як людина працюватиме, буде залежати майбутнє не тільки сім’ї, а й держави.

В даний час перед випускниками шкіл настав відповідальний період –продовження навчання і вибір майбутньої професії. Адже від правильного вибору залежить моральне задоволення та матеріальний рівень життя.

З метою надання допомоги учнівській молоді щодо вибору професії спеціалістами Білогірського центру зайнятості 22 жовтня 2014р. спільно з соціальними партнерами проведений “Ярмарок професій”, в якому взяли участь близько 500 учнів випускних класів Білогірського району, в тому числі переселенці з тимчасово окупованої території Криму та зони АТО, а також випускники 2014 року, які ще не працевлаштовані та не навчаються.

На Ярмарку професій були присутні представники місцевої влади: заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ярощук, начальник відділу освіти ,молоді та спорту Ольга Баранчук, начальник центру соціальних служб для сім’ї ,дітей та молоді Світлана Панчаха, директор районного центру зайнятості Лариса Тищук, начальник відділу надання соціальних послуг Ольга Яремишина. Від роботодавці: директор Осипенко Андрій Євгенович ТОВ “Білогір'ямолокопродук”, військовий комісар,підполковник Білогірсько-Теофіпольського об'єднання Новосядний Ігор Анатолійович, випускники шкіл .

В проведенні ярмарку професій прийняли участь навчальні заклади області, а саме:
• Хмельницький економічний університет;
• Хмельницький національний університет;
• Шепетівський коледж Подільського державного аграрно-технічного університету;
• Хмельницький інститут соціальних технологій вищого навчального закладу “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”.
• Кам'янець-Подільський університет ім.Огієнка.
• Хмельницький професійний ліцей сфери послуг.
• Хмельницький торгово-економічний коледж.
• Кам'янець-Подільське медичне училище.
• Шепетівський професійний ліцей

Захід відбувся з ініціативи представників районного центру зайнятості. Відкрила його директор районного центру зайнятості Тищук Лариса Петрівна. Вона наголосила на необхідності правильного вибору майбутньої професії, ознайомила присутніх з потребою ринку праці у кваліфікованих робітниках, націлила на свідомий вибір професії за допомогою кваліфікованих працівників центру зайнятості Зокрема, є потреба у кваліфікованих токарях, електрогазозварниках, продавцях. Лариса Петрівна підкреслила важливість проведення таких заходів для роботодавців, випускників шкіл, яких потрібно орієнтувати на вибір робітничих професій, адже скоро в країні всі будуть юристами та економістами, а вирощувати хліб, тварин, працювати на заводах буде нікому. Лариса Петрівна розповіла, що у вересні 2014 року Білогірський районний центр зайнятості розпочав реалізацію профорієнтаційного проекту «Знайди себе у світі праці». В рамках цього проекту уже проведено огляд-конкурс плакатів “Моє професійне майбутнє” серед учнів 7-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Білогірського району та профорієнтаційний квест, були визначені переможці,яких сьогодні буде нагороджено грамотами та подарунками.

Далі представники навчальних закладів презентували свої заклади.
Представники 9 вищих та професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області презентували інформаційні матеріали про свої освітні заклади. Учні під час індивідуальних консультацій дізнались про умови навчання, стан матеріально-технічної бази, проведення виробничих занять, організації дозвілля представлених навчальних закладів.

В рамках заходу діяли консультаційні пункти центру зайнятості та соціальних партнерів з питань професійної орієнтації та професійного навчання, де школярі мали можливість пройтипрофдіагностичне обстеження за допомогою комп’ютерних методик з метою виявлення своєї професійної спрямованості.Під час проведення заходу працював Мобільний центр професійної орієнтації. Де випускники мали змогу ознайомитисяз діяльністю основних ринкоутворюючих підприємств, умовами та режимом праці на них, можливістю навчання в закладах які презентували.

Від роботодавців виступив директор ТОВ “Білогір'ямолокопродукт” Осипенко А.Є., який презентував професії підприємства він запропонувала роботу та можливість навчання за індивідуальними програмами на підприємстві.

Слід зазначити, захід відбувся жваво, цікаво, в довільній невимушеній формі. Діти залишилися задоволені проведенням, а спеціалісти служби зайнятості – своєю роботою, насамперед тому, що для кожного працівника служби зайнятості дарувати молоді «квиток у професійне майбутнє» стало головним завданням в їх професійній сфері.

Шепетівський професійний ліцей також активно приймає участь і в інших ярмарках професій, що проводяться на Хмельниччині з метою сприяння професійного самовизначення випускників шкіл серед учнів 9-х - 11-х класів. Так у вересні - жовтні 2014 року, Шепетівський професійний ліцей представив свій навчальний заклад на ярмарках професій у Полонному та Ізяславі.









Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 715 | Додав: proflicey020