Четвер, 02.05.2024, 02:41 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Листопад » 24 » УВАГА! Конкурс "50 СЛІВ"!
14:03
УВАГА! Конкурс "50 СЛІВ"!
ПРЕАМБУЛА

Здобування знань важливе для кожної людини. Але в XXІ-му столітті найбільшою цінністю є ІНФОРМАЦІЯ, Тому наріжним каменем для успіху в сучасному житті є ВМІННЯ САМОСТІЙНО ВІДШУКОВУВАТИ ЇЇ ТА АНАЛІЗУВАТИ. Отож і ми вже у тридцятий раз закликаємо Вас «тримати носа по вітру».

20 грудня 2014 року на сайті quest.in.ua будуть розміщені умови участі в 30-му інтелектуальному міжнародному конкурсі «50 слів» та запитання першого, а згодом – і другого турів цього конкурсу.

Пропонуємо всім бажаючим взяти участь у конкурсі «50 слів».

При потребі повний текст умов проведення 30-го конкурсу «50 слів» можете скачати за адресою quest.in.ua

Унікальність конкурсу «50 слів» (та, як показує практика, - непереборна складність для більшості потенційних учасників) – хоча б у тому, що:

а) якщо інші конкурси (наприклад: «Кенгуру», «Левеня», «Бобер», науково-дослідницькі роботи МАН тощо) є вузькопрофільним, то тут будуть запитання всебічного напрямку, які охоплюють законотворчість, логіку, мову, ребуси та кросворди, історію, географію, астрономію, біологію, техніку, казки, біографічні дані знаменитостей, побутові та практичні знання, музику, фізику, спорт, кіно, комп’ютер….

б) його головна мета – самостійне вироблення/удосконалення учасником додаткових знань, умінь та навичок у відшуканні/оформленні відповідей, здобутих із джерел інформації, які, як правило, виходять за межі шкільних підручників.
ТОБТО ЯКЩО ІНШІ КОНКУРСИ, ЯК ПРАВИЛО, ЛИШЕ ПІДВОДЯТЬ ПІДСУМКИ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ НА ДАНИЙ МОМЕНТ, ТО «50 СЛІВ» РОЗВИВАЮТЬ ЇЇ;

в) тут на рівних та чесно змагаються всі, не залежно від статті, віку, уподобань, професії, статусу: учні, батьки, вчителі, міністри, робітники, пенсіонери….;

г) він, мабуть, НЕ розрахований на учнів-відмінників. Адже: по-перше, шкільні лідери в навчанні й без цього неймовірно перевантажені, в тому числі й участю в інших десяткових конкурсів. По-друге, в «50 словах» практично не потрібна пам'ять, яка є головним «козирем» тих, хто добре вчиться. По-третє, відмінники – це, як правило, люди іншого складу. В тому числі вони надто часто є вузькими спеціалістами.

Для підтвердження щойно сказаного наводимо декілька запитань, які плануємо запропонувати в 30-му конкурсі «50 слів»:
- Друга за популярністю мова у світі.
- Одиниця лічби у східних словян, яка заміняла число 60.
- Exbnkm. Напишіть це помилково отримане буквосполучення правильно, українськими літерами.
Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 800 | Додав: proflicey020