Вівторок, 21.05.2024, 14:33 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 15 » УРОКИ МУЖНОСТІ НЕ ВТРАЧАЮТЬ АКТУАЛЬНОСТІ
12:10
УРОКИ МУЖНОСТІ НЕ ВТРАЧАЮТЬ АКТУАЛЬНОСТІ
Кожен з нас когось у цьому житті наслідує. Маленькі хлопчики,без виключення усі, хочуть бути схожими на героїв Ніндзяго, юнаки-на солдат, захисників Батьківщини. І усі ці особистості мають бути безстрашними, вправними у бою, великодушними і мудрими.

Чи не замислювались ви: чому дівчатка з дитинства граються ляльками, а хлопчики-машинами і танками? Ви не помилились: ще з раннього дитинства хлопчик, можливо навіть інколи підсвідомо, проте вже росте воїном і захисником.

А як гордиться юнак своїм татком чи дідусем, котрі строго поглядають з воєнної фотокартки!

«Я не міг не іти добровольцем: мій прадід воював за рідну землю у Другій світовій війні, я хочу бути на нього схожим!»- такі слова сказав один із наших випускників перед його від’їздом в зону АТО.

Саме питання наслідування поколіннями героїчних воїнських традицій, уміння виховати у собі небайдужу людину і справжнього захисника Батьківщини стояло під час проведення 11 березня уроку мужності «Пам’ятаємо - перемагаємо!» в групі №104.

Перша частина уроку мала назву "Родинна пам’ять про війну". Тут йшлося про героїку простого солдата,здебільшого, шепетівчанина, у роки Другої світової війни.

В музеї М.Островського було організовано виставку зброї періоду Другої світової: де наші учні мали можливість не тільки подивитись зразки справжньої зброї, але й взяти її до рук, сфотографуватись. Особливо нас зацікавило таке озброєння: кулемет «Максим», автомат ППШ, гвинтівка Мосіна, ракетниця та спорядження солдата того часу.



Друга частина уроку – це розповідь наукового співробітника музею Л.Д.Юхимович про шепетівчан - учасників АТО, які продовжили героїчні традиції своїх прадідів, учасників Другої світової війни.



Окремо йшлося про шепетівчан, які загинули в зоні АТО:Давидова Ярослава, Коваля Максима, Кревогубця Ярослава, Драчука Валентина, Тимошишина Олександра.



Вадим Болюх - учень гр. №104
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 484 | Додав: proflicey020