Середа, 01.05.2024, 07:05 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Квітень » 4 » У вінок Кобзареві
14:57
У вінок Кобзареві
У дні вшанування Генія українського народу Тараса Шевченка у нашому ліцеї відбулося ряд заходів. Це свято зібрало шанувальників творчості Великого поета.

У рамках свята організовано виставку книжково-ілюстративних експозицій «Вічний як народ» за участю гуртківців « Дивослово» на базі кабінету №10. Відрадно те, що учні самостійно обирали напрямки висвітлення життєвих сторінок великого поета і громадянина. Розбившись у малі ініціативані групи, одні з них експозиційно висвітлювали дитячі та юнацькі роки Тараса, інші - у пана Енгельгардта, ще інші - роки заслання і художню творчість.

Цікавою і змістовною була тематична радіогазета « Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», де лунала поезія Великого Кобзаря у виконанні учнів гр.№103 Григи Василя та Водясової Дарії, гр.№312 Бойчука Володимира.

У кожній навчальній групі було проведено інформаційну годину «Наш Шевченко».

Учень гр. №103 Ковтонюк Сергій брав участь в обласному конкурсі читців «Шевченко з нами..», де прочитав поезію « Думка». До речі, там,у Хмельницькому, зібрались шанувальники шевченкового слова із усіх без винятку професійно-технічних навчальних закладів області.

Порадували ліцеїстів і стінгазети, присвячені Тарасу Шевченкові, де своє вміння і талант показали учні гр.№103( Грига В., Щербатюк А.), гр.№104(Чайчук А.,Вазелюк В.), гр.№312 ( Дикун О., Бойчук В.).

05.03.2014р. відбулося літературно-музичне свято у гуртожитку на тему: «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине…», яке провела вихователь Савчук Л.Р.

Тут лунало слово і пісня, переповнюючи серця присутніх гордістю за свій народ і свою історію.

Учні І,ІІІ курсів взяли участь у конкурсі на краще написання твору, присвяченого 200 – літньому ювілею Тараса Шевченка. Слід відзначити кращі твори учнів гр.№104 ( Поліщук Я.,Процун А.), гр.№312 ( Вінцковський О., Новосад С.).

Учні групи № 104 були запрошені до музею М.Островського на літературні посиденьки « Я так ніжно Їх любив…»,де учні довідались про особисте життя поета, про Гликерію Полусмакову-останню любов Тараса Григоровича.

Добре, коли слово генія допомагає долати труднощі, надихає та окрилює націю

Руслан Рибачук - учень групи №104










Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 505 | Додав: proflicey020