П`ятниця, 03.05.2024, 12:36 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Тиждень професії "Столяр"
08:26
Тиждень професії "Столяр"
Лиш праця ржу зотре, що грудь з'їдає,
Чуття живе, неткнуте заховає,
Не просихаючи нору живить.
Лиш в праці мужа вироблялась сила,
Лиш праця світтаким,як є створила,
Лиш в праці варто і для праці жити.
Іван Франко.


З 20 по 26 квітня в Шепетівському професійному ліцеї проходив тиждень з професії: «Столяр».

Тиждень почався з поетапної атестації учнів групи№105 з професії: «Столяр» на 2-й розряд, які вийшли з виробничої практики на підприємстві на теоретичне навчання. Поетапну атестацію проводила викладач Кучер С Є.





Наступний день розпочався з радіогазети на тему: «Історія столярної справи», організаторами якої були майстри в/н Гуменюк М.Г. та Щербан Н.Т.

Майстер-клас по виготовленню меблів проводив у понеділок майстер в/н Міщук Д.В. Учні отримали масу задоволень від побаченого, ще раз переконалися в тому,що можна своїми руками виготовляти чудові меблі.









Цікавим продовженням тижня був вівторок . Всі охоче розглядали виставку творчих робіт учнів професії: «Столяр».

Н.Т.Щербан та Кучер С.Є. організували у середу для учнів групи №105 вікторину на тему: «Я люблю свою професію». Конкурс на кращий реферат та конспект учнів з професії: «Столяр» показав, що навіть ті, хто опановує робітничу професію,вміють охайно писати та працювати з літературою. Також у середу Гуменюк М.Г.,голова м/к, була на обласному семінарі з проблеми: «Забеспечення надійності та довговічності будівель і споруд через ефективну взаємодію виробників будівельних матеріалів, в М.Хмельницькому.



Сьогодення постійно змінюється, підштовхуючи майстрів в/н та викладачів до інновацій. Ії розвиток вимагає нових форм організації навчального процесу, нових підходів та методів узгодження системи освіти з вимогами сучасного життя та з потребами ринку праці. Компанія «Хенкель» постійно розробляє нові матеріали які заполоняють ринок своєю продукцією. Сьогодні компанія «Хенкель» в усьому світі в системі головних цінностей продовжує реалізувати ідеї з охорони навколишнього середовища і випускати екологічно чисті будівельні матеріали. Логічним завершення тижня стало відкрите засідання методичної комісії на тему: «Робітнича професія - дорога в самостійне життя». Та було підведення підсумків тижня.











Здобуття робітничої професії в навчальних закладах професійно технічної освіти відкриває перед молоддю шлях у самостійне життя. На сучасному етапі розвитку економіки України якість робочої сили має першорядне державне значення. Сьогодні вже читко ставляться завдання щодо підготовки кваліфікованого робітника, який би міг працювати в реальних умовах сучасного виробництва і за новітніми технологіями.

Приємним був момент нагородження учнів групи №105. Кращі з них, отримали дипломи та призи,це такі учні як: Кримський М.М., Ревенський А.Ю. Яніцький І.П.







Ось так цікаво, майже на одному диханні, пройшов тиждень з професії: «Столяр». Учні переконали всіх, що вони люблять і знають свою професію та обрали її недаремно, а майстри та викладачі продемонстрували свій педагогічний професіоналізм.

Гуменюк М.Г., голова м/к викладачів та майстрів в/н
з професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки
з професій: «Столяр,верстатник деревообробних верстатів»,
«Штукатур, лицювальник-плиточник».









Учні під час виробничої практики



Засідання методичної комісії
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 1217 | Додав: proflicey020