Четвер, 25.04.2024, 04:45 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Тиждень природничо-математичних дисциплін
11:33
Тиждень природничо-математичних дисциплін
Учитель повинен бути артистом, художником, гаряче закоханим у свою справу…
Антон Чехов


З 19 по 23 лютого 2018 року в Шепетівському професійному ліцеї проводився Тиждень природничо-математичних дисциплін.

Мета проведення предметного Тижня:
• формувати пізнавальний інтерес учнів до вивчення природничо-математичних дисциплін;
• розкрити красу математичних, біологічних, фізичних та хімічних понять, термінів з інформатики;
• поглибити здобуті на уроках знання, показати способи їх використання на практиці;
• ознайомити учнів із життям відомих вчених;
• виховувати колективізм, відповідальність за виконану справу;
• сприяти створенню атмосфери співробітництва між учнями та педагогами.

Упродовж Тижня викладачами природничо-математичних дисциплін спільно з учнями було організовано низку тематичних заходів, які викликали жваве зацікавлення в учнів навчального закладу.

Щодня учні та весь педагогічний колектив ліцею під час великої перерви слухали радіогазету із відповідного предмета, яка була присвячена цікавим фактам із життя відомих вчених.



Викладач хімії Бабкіна Ольга Сергіївна провела з учнями круглий стіл з хімії «Метали у нашому житті». Також учні брали участь у захисті міні-проектів «Хімія у мої професії», під час якого учні аналізували, зіставляли інформацію та робили висновки.



Учнівська лекторська група, яку організувала викладач математики та фізики Міщук Ольга Юріївна, виступила в кожній навчальній групі з інформацією «Матеріали майбутнього».



Також викладач Міщук О.Ю. брала участь у вебінарі для заступників директорів ЗПО з навчальної роботи та викладачів фізики на тему «Реалізація компетентнісного підходу на уроках фізики».

Пахар Неля Григорівна, викладач біології. провела відкритий урок біології «Стовбурові клітини. Гістотехнології», на якому учні ознайомлювалися з видами, розвитком та значенням стовбурових клітин, а також із деякими видами сучасних гістотехнологій та їх роль у сучасній науці. Також була проведена вікторина «Мандри по людському тілу».



Викладач інформатики Буркацький Олег Анатолійович провів урок-лекцію «Інтернет-технології у моїй професії», під час якого учні мали змогу пізнати доступність величезних інформаційних ресурсів, накопичених у всьому світі. Також учні створювали буклети «Моя професія – найкраща», у якому намагалися якнайкраще прорекламувати свою професію.



Закінчився предметний Тиждень засіданням м/к природничо-математичних дисциплін з питання «Креативний підхід до проведення уроків-запорука підвищення рівня знань, умінь і навичок учнів».

Голова м/к природничо-математичних дисциплін Міщук О.Ю.
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 444 | Додав: proflicey020