П`ятниця, 29.03.2024, 01:43 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Тиждень боротьби проти булінгу
21:09
Тиждень боротьби проти булінгу
В Шепетівському професійному ліцеї психологічною службою з 16 по 20 вересня був проведений Тиждень боротьби проти булінгу.

Як відомо булінг (англ. school bullying campaign) — загальний термін, яким означають систематичні переслідування з образами, цькуванням, знущання, залякування, приниження, упереджене ставлення у навчальному закладі. Зазвичай, термін означає переслідування серед учнів, рідше зустрічається цькування учнів вчителями, ще рідше — цькування вчителя учнями. За дослідженнями ЮНІСЕФ, з фактами шкільного булінгу в Україні мали справу 67% дітей у віці від 11—17 років протягом останніх трьох місяців. Також, 24% дітей стали жертвами, а 48% з них нікому не розповідали про ці випадки. Дещо частіше за інших дітей піддаються булінгу сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які, в силу різних життєвих обставин, «замкнуті в собі» а також діти з сімей з низьким рівнем прибутку.



В рамках Тижня боротьби проти булінгу було проведено ряд заходів, зокрема: облаштовано інформаційний куточок, щодо протидії булінгу; активну участь взяли учні І курсу 103 групи та 104 групи у виготовлені газети «Ні булінгу».



Також 18-20 вересня практичним психологом Гладкою Н.М. проведене заняття з елементами тренінгу на тему «Протидія булінгу в учнівському середовищі» для учнів групи № 102 та 104, а для учнів групи 103 був проведений виховний захід з елементами перегляду відеосюжету «Як попередити булінг».



Практичний психолог
Н.М.Гладка
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 486 | Додав: proflicey020