Неділя, 28.04.2024, 22:47 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Жовтень » 16 » Свято мужності та відваги
09:27
Свято мужності та відваги
15 жовтня 2015 року у приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася зустріч учнів групи № 203 Шепетівського професійного ліцею з працівниками бібліотеки. Дана зустріч була приурочена до Дня захисника України. Свято відкрила завідуюча відділом обслуговування Романюк Зінаїда Борисівна, яка розповіла про походження свята, а саме, що 14 жовтня щорічно відзначається як День українського козацтва, згідно указу Президента України з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

14 жовтня в Україні також відзначається велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Завдяки шанобливому ставленню українського козацтва за цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, а у свідомості народу воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, відвага, мужність. Пізніше, вже у ХХ столітті, козацькі традиції передалися борцям за незалежність України – Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії, а в роки Другої Світової Війни – багато українців – солдатів радянської армії перед боєм з нацистами зверталися до Господа та Пресвятої Богородиці з молитвою про спасіння і перемогу.

Після короткої історичної довідки про походження свята, перед присутніми виступила учениця 11 класу ЗОШ №2, переможниця обласних та районних конкурсів, фестивалів в номінації «Кращий читач» Свередюк Д. з оповіданням «Олеся» Б.Грінченка. та поезією І. Цілик «Повертайся живим додому». Також під час урочистого дійства виступав Шепетівський козацький хор (керівник Шевчук В.В.). Декламували власні вірші члени літературно-мистецької студії «Доля» Кухарчук В.В. та керівник студії Дяченко К.П. Слюсар Г.П. оформила книжкову виставку «Сьогодні славить вся Вітчизна своїх захисників» та підготувала краєзнавчі матеріали про воїнів-земляків, які загинули на Сході України.

















Класний керівник групи № 203
Байло М.М.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 428 | Додав: proflicey020