Вівторок, 30.04.2024, 04:21 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Сучасні виробничі технології у професійній підготовці як шлях підвищення якості підготовки робітничих кадрів
13:27
Сучасні виробничі технології у професійній підготовці як шлях підвищення якості підготовки робітничих кадрів
17 жовтня на базі ДПТНЗ «Кам’янець-Подільське вище професійне училище» відбулося чергове засідання обласної фахової секції інженерно-педагогічних працівників електрогазозварювальних професій з теми: «Застосування сучасних виробничих технологій у професійній підготовці як шлях підвищення якості підготовки робітничих кадрів».

Метою засідання стало розкриття шляхів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників електрогазозварювальних професій.

Засідання розпочала координатор секції, методист відділу професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Н.В. Півторацька.

Заступник директора ДПТНЗ «Кам’янець-Подільське вище професійне училище» А.В. Тітенок ознайомив учасників семінару з особливостями навчально-виховного процесу навчального закладу та системою роботи з професійної підготовки кваліфікованих робітників, зазначивши, що впровадження сучасного обладнання, інноваційних виробничих технологій в навчально-виробничий процес є одним із пріоритетних напрямів роботи навчального закладу.

Від нашого навчального закладу участь у засіданні обласної фахової секції взяв майстер виробничого навчання професії «Слюсар-ремонтник, електрогазозварник» Якименко А. В. Він, як і інші учасники, мав змогу відвідати й проаналізувати відкритий урок виробничого навчання на тему: «Напівавтоматичне зварювання стальних заготовок стиковими та кутовими швами» (майстер в/н А.А.Танасійчук), та презентацію творчих досягнень педагогів училища, виставку КМЗ з професії «Електрогазозварник».

Після відвіданих заходів учасники обмінялися досвідом роботи з питань удосконалення уроків виробничого навчання, впровадження ІКТ в навчально-виробничий процес, використання сучасного обладнання під час професійної підготовки.

При підведенні підсумків секційного засідання членами та методистом НМЦ ПТО ПК були вироблені методичні рекомендації для роботи в подальшому:

1. ПТНЗ області впроваджувати в навчально-виробничий процес досвід роботи майстрів виробничого навчання та викладачів ДПТНЗ «Кам’янець-Подільське вище професійне училище» щодо використання в навчально-виробничому процесі ІКТ та новітніх виробничих технологій.

2. ПТНЗ області активізувати роботу методичних комісій щодо створення та оновлення комплексно-методичного забезпечення електрогазозварювальних професій відповідно до вимог ДСПТО.

Якименко А. В., майстер виробничого навчання


Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 611 | Додав: proflicey020