Середа, 08.05.2024, 21:39 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Травень » 6 » Сучасні підходи у викладанні охорони праці в ПТНЗ
09:05
Сучасні підходи у викладанні охорони праці в ПТНЗ
28 квітня 2015 року на базі Нетішинського професійного ліцею відбулось засідання обласної фахової секції викладачів предмета «Охорона праці» з теми «Сучасні підходи у викладанні предмета «Охорона праці».

Метою засідання було обговорення шляхи покращення якості професійної підготовки робітників різних професій, зокрема завдяки впровадженню сучасних педагогічних технологій в навчальний процес.

У засіданні фахової секції взяла участь, наш викладач з предмета «Охорона праці» - Сурду Олена Олександрівна та ще 15 викладачів із різних ПТНЗ області.



В ході семінару присутні спілкувалися з директором Нетішинського професійного ліцею Крузером А.І., який презентував свій навчальний заклад, методистом НМЦ ПТО ПК Чуйковою О.М., яка розповіла про сучасні інноваційні освітні системи, ІКТ у професійно-технічній освіті, створення електронного посібника – засіб активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках теоретичного навчання. Також викладачі ДНЗ «ВПУ №11» Кирилюк І.М. та Нетішинського професійного ліцею Сусол О.М.- презентували свою роботу у викладанні предмету, а саме сучасні підходи та використання ігрових елементів на уроках охорони праці.

Учасники семінару мали змогу відвідати інформаційний центр ВП ХАЕС, де була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота про діяльність Хмельницької АЕС та про перспективи її розвитку, а також про матеріально-технічну базу НТЦ ХАЕС, в якому встановлено устаткування, що застосовується на АЕС, зібрані діючі схеми дистанційного управління, автоматичного регулювання, захистів, блокувань, технологічної сигналізації. Досвідченим екскурсоводом були надані вичерпні відповіді на усі поставлені запитання стосовно атомної енергетики.

Доцільність застосування активної форми організації уроку у вигляді гри, актуальність використання на уроці комп’ютерної техніки для викладення завдань учням і контролю, використання відеофільмів - позитивно вплине на викладання предмета «Охорона праці».



О.О.Сурду - старший майстер,
викладач з Охорони праці
Категорія: Методична робота | Переглядів: 595 | Додав: proflicey020