Субота, 27.04.2024, 02:08 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Сучасна молода людина і мораль
08:55
Сучасна молода людина і мораль
Коли людина спостерігає велич існуючого світу, коли вона проникає у його закони, коли відчуває і пізнає безконечну складність сил, які об’єднують Всесвіт в одне ціле, і, якщо вона буде надзвичайно чесною, то визнає, що за всім цим не може стояти лише сліпа і бездушна матерія, лише гра якихось стихій. Людина шукає таємницю в самій собі. Всі люди різні. Кожна має право обирати свій стиль життя. Для когось в житті найвищим є матеріальні цінності, а для когось духовні. На мою думку, ті люди, які вважають що головне мати дорогі та сучасні речі, як правило помиляються. Це особисто моя думка.

Після зустрічі з однією людиною я думаю: багато хто з нас замислився над сенсом життя. До нашої групи завітала монахиня християнсько-католицької віри Дорош Можена Генриківна. Вона – студентка педагогічного інституту імені Драгоманова. Сама вона із Львівщини, служить Богу понад 8 років. Можена Генриківна прийшла до нас, щоб посіяти у наші душі часточку любові до життя та Бога. Учениці нашої групи запитали: «Чому Ви обрали саме такий спосіб життя?». Вона відповіла нам, що, по-перше, її батьки були віруючими, а, по-друге, вона сама вирішила вдатися до віри. Адже вона стала монахинею у досить молодому віці – у 22 роки. Можена Генриківна розповідала нам що дружбу, любов, чому варто дотримуватися дошлюбної чистоти як дівчатам, так і хлопцям. Я вважаю, що на такі теми можна спілкуватися годинами.

Після проведеного часу з нею деякі з нас переглянули своє життя і винесли з цього певний урок. Проте, ми ще не розуміємо всієї серйозності у стосунках між людьми, навіть не уявляємо своє майбутнє. На мою думку майбутнє формується ще з юнацьких літ. Можена Генриківна закликала нас не робити помилок ще з молоду, тому що всі помилки відіб’ються на нашій майбутній сім’ї. Статистика показує, що Україна посідає перше місце по наркоманії, дитячому алкоголізму та зараженню СНІДом. Це найважливіше, що може бути взагалі. Також найболючішим є те, що дівчата 14-16 років уже мають статеві стосунки та навіть вагітніють. Що ж їм залишається робити, як не аборт. Нам відомо, що аборт – зло моральне, особисте і суспільне, та які наслідки очікують дівчину після цього страшного злочину. Все це дуже серйозно, але лише маленький відсоток це розуміє. На цю та вищесказані теми можна наводити прикладів. Взагалі мені сподобалося спілкування з Моженою Генриківною. Вважаю, що вона дуже цікава та приємна людина. Я думаю, їй вдалося направити нас на шлях істини, хоча не всіх і не повінстю, Проте, вона завжди буде в нашій пам’яті, в пам’яті тих людей, які дійсно слухали та вбирали в себе її щирість та доброту. Ми вдячні їй за те, що вона завітала до нас 20 квітня 2010 року та розповідала про справді найважливіші цінності життя.


Попова Діана – учениця гр. № 14,
член літературної студії
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 1826 | Додав: olegsda