Четвер, 09.05.2024, 11:28 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Червень » 3 » Співпраця з соціальними партнерами – як складова підвищення рівня фахової обізнаності педагогів
09:05
Співпраця з соціальними партнерами – як складова підвищення рівня фахової обізнаності педагогів
За сучасних умов технологічних змін і економічного переструктурування, трансформації професійно-технічної освіти в професійну, зміни освітньої парадигми професійна підготовка викладачів та майстрів виробничого навчання має відповідати оновленим вимогам сучасного виробництва, формувати здатність самостійної взаємодії з динамічним світом педагогічної праці, тобто уміння перенавчатись, підвищувати свою кваліфікацію, професійну майстерність.

Одним із пріоритетних завдань професійно-технічної освіти є формування в майбутніх фахівців професійних знань, умінь і навичок, розвиток відповідного технічного, технологічного та економічного мислення. Саме такі вимоги ставлять роботодавці перед випускниками професійно-технічних навчальних закладів, саме такі вимоги ставить сучасний ринок праці.

В рамках проекту соціального партнерства адміністрація ПрАТ об’єднання «Прогрес» запросила викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання професії «Столяр, верстатник деревообробних верстатів» нашого навчального закладу відвідати XIX міжнародну виставку «Деревообробка 2016», що відбулася у м. Львів 1 червня. Педагогічні працівники мали змогу ознайомитись з сучасними новітніми зразками обладнання для лісового господарства, деревообробним обладнання, дереворіжучим інструментом, енергозбереженням в деревообробці, утилізацією відходів деревини, клеями, лаками, фарбами для захисту деревини, столярними та іншими виробами з деревини, меблевою фурнітурою.



Окрім ознайомлення з виставковими експонатами ми мали змогу поспілкуватись та обмінятись враженням з колегами та учнями Львівського вищого професійного художнього училища №12 та Художнього професійно-технічного училища № 14 м. Львова.



Вимоги сьогодення ставлять перед навчальним закладом конкретні завдання: підготовка конкурентноспроможних фахівців, забезпечення їх високого професійного рівня та мобільності, створення умов для максимального розкриття талантів та творчого потенціалу особистості, а це неможливо без підвищення рівня фахової обізнаності педагогічних працівників професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки ліцею.



Заступник директора з НВР С.Є. Кучер
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 424 | Додав: proflicey020