П`ятниця, 03.05.2024, 00:48 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Грудень » 5 » СПАСИБІ ТОБІ, ХЛОПЧЕ
15:00
СПАСИБІ ТОБІ, ХЛОПЧЕ
Коли вперше я була запрошена на зустріч з учнями професійного ліцею вже і не пригадаю, бо дружба наша невдовзі виміряється десятиліттям. Проте не забуду тепло та щирість, якими мене оточили молоді люди і викладачі під час тієї першої зустрічі. Цікавість до подій Великої Вітчизняної була неприхованою, що мене, скажу вам відверто, приємно вразило. Уже на той час учні ліцею мали у своєму арсеналі серйозні дослідження війни:вони вивчали підпільний рух депо станції Шепетівка, знали про молодіжне підпілля, яким у Шепетівці керував Г.Д Кухалейшвілі, про німецького офіцера С.Шваленберга, котрий допомагав нашим підпільникам, про три концентраційні табори, що їх німці організували на території нашого міста та багато іншого.

Тоді, повірте, і зрозуміла, що цим молодим людям я потрібна. Ми стали частими гостями: я- в ліцеї, а ліцеїсти – у мене. Із задоволенням розповідала їм про те, як сімнадцятирічною дівчиною у 1941 році пішла на фронт і стала зв’язковою, як під кулями протягала дроти для встановлення лінії зв’язку, як з Другим Українським фронтом дійшла до Польщі, яким побачила концтабір Майданек та багато іншого. Ліцеїсти приходили до мене із святковими вітаннями, із розповідями про свої досягнення та здобутки, а, найчастіше, із допомогою.

Серед молодих людей виявився хлопець із щирим та добрим серцем. Це учень групи №311 Миколайчук Захар. Уже третій рік Захар- мій незмінний помічник і в городі, і на присадибній ділянці. Він уже сам бачить потребу у допомозі. «Ірино Михайлівно, уже садок варто викосити»,-скаже і береться до справи.

Я щиро вдячна Захару за його увагу до мене, вдячна батькам, що виростили такого сина, вдячна працівникам ліцею за те, що донесли до хлопця значимість кожного ветерана, кожної людини похилого віку.

І.М.Шабадах - ветеран Великої Вітчизняної війни



Миколайчук Захар
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 647 | Додав: proflicey020