Неділя, 28.04.2024, 18:09 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Скажемо злочинності – НІ!
13:30
Скажемо злочинності – НІ!
17 грудня 2015 року, учні групи № 103 разом із класним керівником Рижко Л.С. мали змогу отримати інформацію, яка дуже актуальна у наш час – це відповідальність неповнолітніх перед законом. Знаннями із даного питання поділилась практичний психолог навчального закладу О. Ящук.



Усі присутні були ознайомлені із статтями ККУ. Відомо, що кримінальну відповідальність несуть особи, яким до вчинення злочину виповнилось 16 років, але за деякі злочини, спеціально зазначені у ст..22, кримінальна відповідальність може настати із 14 років, саме даним статтям і була приділена особлива увага. Окрім усної інформації, кожен із присутніх отримав просвітницький буклет з даної тематики під назвою «Злочин і кара». Крім того, учні 103 групи мали змогу подивитись відеосюжет про виховну колонію для неповнолітніх, де було продемонстровано життя юних засуджених від моменту етапування у колонію до моменту звільнення із місць позбавлення волі. Даний матеріал нікого не залишив байдужим: хтось замислився над своїми вчинками, у когось на очах з’явилися сльози і це не дивно, адже з екрану до хлопців звертались майже їхні однолітки, які переступили межу закону і відбувають покарання. З екрану лунало – цінуйте волю, цінуйте життя, цінуйте своїх рідних і близьких; добре думайте перед тим, як щось вчинити, бо від необдуманого вчинку до ґрат - лише один крок, який може перекреслити усе ваше життя.

Наприкінці зустрічі усі дійшли одного висновку – краще такий матеріал спостерігати з екрану, а ніж бути головним героєм, який перевірить усе побачене на власному досвіді.



Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 642 | Додав: proflicey020