Субота, 20.04.2024, 07:40 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Березень » 3 » Шевченко з нами
13:16
Шевченко з нами

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково, адже щороку навесні вшановують славного сина українського народу Тараса Шевченка. Більше двох століть історія українського народу, його література пов’язані з особою Тараса Шевченка. Громадськість вшановує Кобзаря, перевидаються його твори, досліджуються нові сторінки його життєпису. Свято дає нагоду пригадати всім про нелегке життя поета, основними етапами якого було – кріпацтво, ув’язнення, заслання і хвороби.

Кожен з нас вивчав поезію Т. Шевченка, переглядав його малюнки, знайомився з життям і творчістю цієї видатної особи. У ці Шевченківські дні відбуваються багато різних заходів, які розкривають неповторне прекрасне Кобзареве слово, слово, яке виражає любов до рідної землі, свого народу.

У нашому ліцеї проведено поетичний зорепад « Шевченко з нами », де усі бажаючі мали змогу прочитати улюблену поезію Кобзаря, тим самим вплітаючи її у символічний вінок вдячності та вічної шани поету. Особливо відзначились учні 104 групи ( Остапенко М., Юцікас І.), учень 304 групи Новіцький Ярослав. Кожен з читців торкався серцем Шевченківських творів, проймався їхнім духом, поринав у царство мудрого, красивого, правдивого й мужнього Кобзаревого слова. З увагою учні переглянули представлену виставку-експозицію « Тарас Шевченко – провісник долі України ».

Шевченко для нас - це не тільки те, що вивчають у школі, а й те, чим живуть, з чого черпають життєві сили, любов до України. У глибини майбутнього посилав він непорушні заповіти синам свого народу, і серед цих заповітів перший і останній:

Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Ваколюк Т.С.,
викладач української літератури
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 267 | Додав: proflicey020