Субота, 04.05.2024, 04:15 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Квітень » 25 » Шепетівський професійний ліцей прийняв участь у засіданні обласної фахової секції з електрогазозварювальних професій
13:00
Шепетівський професійний ліцей прийняв участь у засіданні обласної фахової секції з електрогазозварювальних професій
Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 14 квітня 2016 року на базі Хмельницького професійного ліцею відбулось засідання обласної фахової секції інженерно-педагогічних працівників електрогазозварювальних професій з теми «Шляхи підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників електрогазозварювальних професій».

Метою засідання було обговорення шляхів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників електрогазозварювальних професій, зокрема завдяки впровадженню сучасних педагогічних і виробничих технологій в навчально-виробничий процес, створення відповідної навчально-матеріальної бази, співпраці з роботодавцями.

У засіданні фахової секції взяли участь 14 інженерно-педагогічних працівників з 10 ПТНЗ області у тому числі і майстер Шепетівського професійного ліцею Попова О.І.

Учасники семінару відвідали та обговорили урок виробничого навчання з теми «Газозамінники (газ-МАФ)» (майстер виробничого навчання І.М. Гебан), урок теоретичного навчання з теми «Вимоги до джерел живлення» (викладач спецдисциплін Т.Ф. Гуменюк) та майстер-клас з теми «Технологія різання металу за допомогою плазморізу» (майстер виробничого навчання О.Г. Голішевський).

Старший майстер А.І. Камлюк ознайомила учасників семінару з навчально-матеріальною базою Хмельницького професійного ліцею.

Н.В. Півторацька, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, висвітлила шляхи розв’язання питання підготовки професійно мобільного робітника для сучасного виробництва.

При підбитті підсумків секційного засідання були вироблені методичні рекомендації:
1. Постійно оновлювати робочі навчальні програми предметів і вносити в їх зміст вивчення інноваційних виробничих технологій, сучасного устаткування та інструментів, передових форм організації праці на виробництві.
2. Адміністрації ПТНЗ вживати заходів щодо оснащення навчальних кабінетів спецдисциплін і виробничих майстерень сучасною комп’ютерною технікою та мультимедійними засобами.
3. Усім педагогам пройти стажування на передових підприємствах з метою вивчення сучасного зварювального обладнання та новітніх виробничих технологій.
4. Педагогам проводити роботу щодо розробки й удосконалення КМЗ відповідно до вимог ДСПТО.
5. Для покращення забезпечення учнів навчальною та довідковою літературою активізувати роботу педагогів щодо створення та видання нової навчально-методичної літератури, в тому числі літератури нового покоління: електронних підручників, посібників, електронних навчально-методичних комплексів, педагогічних програмних засобів навчання.



Джерело: profosvitakm.at.ua
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 453 | Додав: proflicey020