П`ятниця, 03.05.2024, 10:12 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Розкриття шляхів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників
12:42
Розкриття шляхів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників
26 березня 2013 року з метою підвищення якості підготовки робітничих кадрів на базі нашого ліцею відбувся обласний проблемний семінар на тему: «Застосування сучасних виробничих технологій у професійній підготовці як шлях підвищення якості підготовки робітничих кадрів».

В засіданні взяли участь педагогічні працівники Нетішинського професійного ліцею, Грицівського ВПУ-38, Понінківського професійного ліцею, Полонського аграрного ліцею, Хмельницького ВПУ-25 та Хмельницького ВПУ-11.

Секційне засідання відкрила координатор секції, методист відділу професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. О.М. Чуйкова.



Директор Шепетівського професійного ліцею О.А. Окунєвський презентував систему роботи навчального закладу з професійної підготовки кваліфікованих робітників, розкрив особливості навчально-виробничого процесу.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Шепетівського професійного ліцею С.Є. Кучер зазначила, що впровадження інноваційних виробничих технологій у навчально-виробничий процес є одним із пріоритетних напрямів роботи навчального закладу. Це створення та запровадження в нашому ліцеї інтегрованих професій: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, радіомеханік з обслуговування та ремонту РТА; штукатур, лицювальник-плиточник; столяр, верстатник деревообробних верстатів; слюсар - ремонтник, електрогазозварник.

Також було наголошено, що разом із соціальними партнерами м. Шепетівка, адміністрація професійного ліцею впроваджує інноваційні виробничі технології у навчально-виробничий процес через створення навчально - виробничих дільниць. Так на базовому підприємстві ПрАТ об’єднання «Прогрес» створені і успішно функціонують: столярна навчально - виробнича дільниця, механічна навчально - виробнича дільниця, штукатурна навчально - виробнича дільниця.

Тривалий час соціальним партнером ліцею є ДП «Шепетівський ремонтний завод». Протягом 2013 року планується створення навчально - виробничий дільниці для підготовки робітничих кадрів з професії «Кравець».

Учасники мали змогу відвідати й проаналізували відкриті уроки виробничого навчання із застосуванням інтерактивних методів навчання та інформаційно-комунікаційних технологій, проведені висококваліфікованими педагогами ліцею.

Учасникам семінару був представлений бінарний урок на тему: «З’єднання, відгалуження та окінцювання жил, проводів та кабелів», якій проводили майстер виробничого навчання І.Г. Гуменюк і викладач професійно-теоретичної підготовки О.М. Коврига.













Урок виробничого навчання з використанням ІКТ на тему: «Навісний монтаж регулюючого стабілізатора напруги» проведено майстром виробничого навчання М.М. Байло.



Наприкінці заходу учасники проблемного семінару провели аналіз відкритих уроків, обмінялися напрацьованими матеріалами, ознайомилися з навчально-матеріальною базою ліцею та відмітили злагоджену роботу до підготовки та проведення обласного семінару адміністрації ліцею та методичної комісії електрорадіотехнічних професій.



Заст. директора з НВР С.Є.Кучер
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 983 | Додав: proflicey020