Неділя, 28.04.2024, 22:55 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Червень » 24 » Робота психологічних служб ПТНЗ щодо здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу
19:59
Робота психологічних служб ПТНЗ щодо здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу
Питанню «Робота психологічних служб ПТНЗ щодо здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу» було присвячено засідання науково-методичної ради Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, яке відбулось 22 червня 2015 року за участю науковців, роботодавців, педагогів-практиків, працівників психологічних служб ПТНЗ.

Це засідання транслювалося також у режимі он-лайн для представників ПТНЗ області. У ньому брали участь директори, практичні психологи, соціальні педагоги, заступники директорів з виховної, навчальної роботи, класні керівники закладів професійно-технічної освіти Хмельниччини.

Зі вступним словом до учасників зібрання звернулася директор НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Шевчук Л.І., яка наголосила на важливості здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу в ПТНЗ області.

Сиско Н.М., завідувач відділу підвищення кваліфікації та дослідно-експериментальної роботи НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, проаналізувала стан діяльності психологічних служб ПТНЗ. Наталія Миколаївна звернула особливу увагу на актуальність здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу соціально незахищених категорій учнів ПТНЗ, в тому числі дітей-сиріт, учнів із малозабезпечених родин, із сімей вимушених переселенців.



Практичним досвідом з цього напряму роботи поділились фахівці психологічних служб професійно-технічних навчальних закладів.

Досвід роботи соціально-психологічної служби Шепетівського професійного ліцею щодо здійснення психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу представила соціальний педагог Ляска О.О., розкрила особливості впровадження медіації та ко-медіації у професійно-технічному навчальному закладі.

Соціальний педагог ліцею Ляска О.О.
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 664 | Додав: proflicey020