Неділя, 05.05.2024, 15:10 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Березень » 20 » Робочі будні «Столярів, верстатників деревообробних верстатів»
09:33
Робочі будні «Столярів, верстатників деревообробних верстатів»
Обробка деревини – одне з якнайдавніших ремесел, освоєних людиною. Розвиваючись впродовж багатьох століть, передаючись від покоління до покоління, мистецтво робіт по дереву удосконалювалось, збагачувалось досвідом і національними традиціями.

В сучасних умовах всі операції пов’язані з обробкою деревини виконуються на високопродуктивних верстатах різних конструкцій та ручним електроінструментом. Людина, яка хоча б раз майструвала з легкого податливого матеріалу деревини, не залишиться байдужою до цієї справи. Дехто вважає, що стати столяром, верстатником деревообробних верстатів не важко. Мовляв, береш рубанок чи стамеску, або ж ввімкни верстат і через деякий час у твоїх руках з'являється потрібний виріб. Це хибна думка. Праця столяра, верстатника деревообробних верстатів важка, кропітка, творча, яка вимагає ґрунтовних знань з загальноосвітніх предметів, таких як – фізика, хімія, креслення, математика, трудове навчання, малювання, а також спец. дисциплін.

На даний час в нашому навчальному закладі навчається дві групи з професії "Столяр, верстатник деревообробних верстатів" – гр. №205 ІІ курсу та гр.№103 І курсу. 18.01.12р. в гр.№205 з професії "Столяр, верстатник деревообробних верстатів" проводилась поетапна атестація з професії «Верстатник д/о верстатів» на 11розряд. Учні поставились до поетапної атестації відповідально і всім було присвоєно ІІ розряд з професії "Верстатник деревообробних верстатів". Успішність учнів склала: середній рівень -69%; достатній рівень – 24%; високий рівень – 7%. Якість знань склала-31%.

Варто зазначити, що учні, майстри виробничого навчання, викладачі спец предметів приймають активну участь в підготовці та проведенні тижнів з професії, конкурсах профмайстерності, в загальноліцейних та обласних методичних та виховних заходах.

Учні під час виробничого навчання і виробничої практики ознайомлюються з новітнім обладнанням та інструментами іноземних фірм, новими клейовими матеріалами, матеріалами для опорядження, кріпильною та декоративною фурнітурою. Для проходження виробничої практики нам надають учнівські робочі місця ДП "Шепетівський ремонтний завод", ПрАТ об’єднання «Прогрес», ПП Гурінович О.О., ТОВ"Славутичрембуд", Ізяславська меблева фабрика та інші. Висловлюємо велику подяку підприємствам та приватним підприємцям м.Шепетівки та Хмельницької області за надання робочих місць для проходження виробничої практики та подальшого працевлаштування.

Багато учнів – випускників залишається працювати на тих підприємствах, де проходять практику, інші випускники здобувають освіту в ВНЗ. Це такі учні: Троц Є., Ляска Р., Дзюбич О.,Тащук О., Тетерук О.,Ткачук Р.,Поляков К.,Клим’к В., Кротович В.

В даний час підготовку кваліфікованих робітників з професії здійснюють майстри виробничого навчання та викладачі професійно – теоретичної підготовки - фахівці своєї справи: Кучер С.Є., Щербан Н.Т., Гуменюк М. Г., Міщук Д. В.

Особливо хочеться розповісти про Міщука Дмитра Володимировича випускника нашого ліцею 2005 року. Закінчивши наш ліцей з відзнакою, він навчався в Львівському лісотехнічному університеті на кафедрі "Деревооброблювальні технології".Після успішного закінчення ВУЗу ,Дмитро Володимирович працює майстром виробничого навчання і викладачем спец предметів з професії "Столяр, верстатник деревообробних верстатів". Дмитро Володимирович на високому рівні володіє теоретичним матеріалом і з великим задоволенням передає свої знання учням. Він є хорошим наставником у вихованні молоді, чудовим колегою і другом. Недарма учні тягнуться до нього, бо поважають як людину.

Викладач Щербан Н.Т.



Учні 205 групи під час поетапної атестації на ІІ розряд верстатника деревообробних верстатів
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 652 | Додав: proflicey020