Середа, 01.05.2024, 22:55 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Листопад » 20 » Права свої знай, але й про обов’язки не забувай
13:25
Права свої знай, але й про обов’язки не забувай
В рамках тижня правової освіти та боротьби з злочинністю 18 листопада 2020 року в групі 104 з професії «Слюсар-ремонтник, електрогазозварник» класним керівником Гуменюк Л.Р. було проведено відкриту годину класного керівника на тему «Права та обов’язки громадян України». В ході заходу здобувачі освіти дізналися про те, що головним елементом правового статусу людини і громадянина є права, свободи та обов’язки. У правах , свободах та обов’язках не лише фіксуються стандарти поведінки, які вважаються обов’язковими, корисними, доцільними для нормальної життєдіяльності суспільства, а й розкриваються основні принципи взаємовідносин держави і особи. В такому правовому діалозі було проаналізовано Конституцію України розділ ІІ «Основні права, свободи і обов’язки людини і громадянина». Здобувачі освіти підготували відеоматеріали про те, що знають українці про свої права та який механізм їх захисту.

Цікавим моментом заходу був розгляд міжнародних стандартів у сфері прав людини. Здобувачі освіти, Варикаш Дмитро та Крупа Костянтин розповіли про те, що тільки в ХХ столітті з’явилося міжнародне регулювання прав людини. Після Другої світової війни з утворенням таких міжнародних установ, як ООН, Рада Європи виникли нові можливості для прийняття норм щодо прав людини та їхнього законодавчого забезпечення. Кузьмін Констянтин запропонував присутнім відеоматеріали про «Декларацію прав людини і громадянина», яка відображає загальну домовленість народів світу і є зобов’язанням для членів міжнародного співтовариства.

Учасники заходу переконалися у тому, що обізнаність у питаннях прав, свобод і обов’язків людини і громадянина та механізму їх захисту, робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі.



Гуменюк Л.Р., класний керівник групи 104
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 234 | Додав: proflicey020