Четвер, 25.04.2024, 19:03 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Січень » 25 » Підготовка до ЗНО-2019 з української мови та літератури триває
09:46
Підготовка до ЗНО-2019 з української мови та літератури триває
ЗНО з української мови та літератури – складне, але потрібне всім випускникам. Ймовірно, немає такого учня старшої школи в Україні, якого не хвилює питання підготовки до ЗНО. Хтось ставиться до цієї події спокійно, мовляв, час ще є. Хтось з острахом – невже так скоро?! Хвилюються учні, не менш хвилюються й батьки. Дійсно, час спливає, не встигнеш озирнутися –пора здавати ЗНО!

Як би багатьом не хотілось складати ЗНО з української мови та літератури, однак доведеться, оскільки це єдиний обов’язковий предмет для всіх учасників тестування, тому що українська мова – це наша рідна та державна мова.

Говорячи про якісну підготовку, насамперед слід добре зрозуміти, що золотої таблетки ніхто не дасть. Муштрувати свою мову та літературу потрібно тривалий час. В цій справі досить гарно допомагає навчальний заклад, звичайно, якщо скористатись його допомогою, а не просиджувати уроки. Як-ніяк саме на цих уроках можна взяти так звану «базу»: познайомитись з частинами мови, групами їх закінчень, особливостей, правописом слів, комами, тире, двокрапками і місцем їх розташування в різних реченнях. Тому краще не гаяти часу та готуватись.

22 січня 2019 року в нашому ліцеї відбувся захід по підготовці до ЗНО-2019 для учнів груп №303 та №203. Учасники і мали можливість переглянути презентацію, ознайомитися з організацією та проходженням зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році, з умовами реєстрації на пробне ЗНО та основну сесію, умовами вступу до закладів вищої освіти, почути відповіді на свої запитання.



Підготовка до ЗНО – вкрай важливий та кропіткий процес. Та, якщо відповідально й завчасно підійти до нього, то результати можуть приємно вразити. Успіхів!

Ваколюк Т.С.,
викладач укр.мови та літератури
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 478 | Додав: proflicey020