П`ятниця, 26.04.2024, 07:48 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » ПЕРШІСТЬ З ФУТБОЛУ НА КУБОК ВОЛОДІ КОВАЛЬЧУКА
08:01
ПЕРШІСТЬ З ФУТБОЛУ НА КУБОК ВОЛОДІ КОВАЛЬЧУКА
Військово-патріотичне виховання завжди мало чи не найважливіше значення у нашому ліцеї. Багато років поспіль навчальні групи, вивчають життєві дороги воїнів – ветеранів та ветеранів праці , надають необхідну їм допомогу. Учні цікаві героїчним минулим нашого народу, а тому щовересня, напередодні Дня миру та Дня партизанської слави, у нашому навчальному закладі проходять заходи, які дають змогу нам, учням, глибше пізнати історію свого народу і своєї держави

Указ Президента України «ПРО ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ». На підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої Світової війни, вшанування їх па м’яті, ПОСТАНОВЛЯЮ: Установити День парти занської слави, який відзначати щорічно 22 вересня. Президент України. м.Київ, 30 жовтня 2001 року.№1020/2001.

З перших днів війни розпочався партизанський рух. Активною партизанська боротьба була в Україні, Білорусії , Молдавії та інших країнах тодішнього Радянського Союзу. Під час війни в тилу ворога діяло понад 6200 партизанських загонів та підпільних груп, у яких воювало більше ніж 1 млн. чоловік - представників різних народів. В Україні - 500 тисяч, в Білорусії - 370 тисяч, в Росії-250 тисяч, в Латвії-13 тисяч, в Литві-10 тисяч, в Естонії- 7 тисяч, в Молдавії- понад 6 тисяч.



Цьогоріч з нагоди Дня Миру (21 вересня) та Дня партизанської слави (22 вересня), учні нашого ліцею стали організато рами та учасниками ряду виховних заходів військово-патріотич ного спрямування. З 23 по 27 вересня фізоргами груп було ініційовано проведення щорічного турніру з міні-футболу на кубок Володі Ковальчука. Усі навчальні групи взяли участь у футбольній першості.

Перше місце посіла команда учнів групи №101(фізорг Давидчук Василь), друге – виборола команда групи №103 (фізорг Вітвіцький Ілля), третє- розділили між собою команди груп №102 (фізорг Пасічник Богдан) та №104 (фізорг Павліч Олег).

Нагороди переможцям і перехідний кубок імені юного підпільника Шепетівки Володі Ковальчука, якого 31 грудня 1943 року німці живцем спалили за диверсії на залізниці, вручали , як традиційно, на місці його загибелі, яке заздалегідь було впорядковано членами гуртка «Влучний стрілець» (керівник - Малошик В.А.).



Ми переконані: доки житиме пам’ять про великий подвиг нашого народу, доти не остудиться наше серце.

Копитинський Владислав - фізорг групи № 204
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 280 | Додав: proflicey020