Вівторок, 14.05.2024, 13:47 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 22 » ПЕРЕКИНЬ МІСТОК ЧЕРЕЗ ПРІРВУ, ЯКА ВІДДІЛЯЄ ТЕБЕ ВІД ІНШИХ
08:15
ПЕРЕКИНЬ МІСТОК ЧЕРЕЗ ПРІРВУ, ЯКА ВІДДІЛЯЄ ТЕБЕ ВІД ІНШИХ
«Хто поїть інших,- напоєний буде і він»
/Приповістей 11:25 /

Якось довелось мені прочитати,що в одній зарубіжній країні люди започаткували цікаву акцію: суть її була в тому, що громадянин, який відвідав кав’ярню, розрахувавшись за своє, залишав таку ж суму грошей на столику під табличкою: «Тому, хто прийде після мене». До акції долучилось дуже багато людей: більш заможніші залишали гроші, менш заможніші-приходили до кав’ярні, щоб на ці гроші поїсти (хоч стверджували, що й вони залишали такі кошти, які могли).

Можливо, прочитавши це, ви посмієтесь,бо,не будемо гріха таїти, кожен з нас перш за все засумнівається: чи долежать у нас гроші під табличкою до наступного відвідувача? А ще: чи багато серед нас знайдеться таких, котрим був би небайдужим незнайомець, що « прийде після мене»?

Нічого більше не казатиму, лише кожного з вас прошу «приміряти ці риторичні запитання до себе» і відповісти на них самому собі.

Хоч ми живемо у невеличкому місті, проте є дуже багато людей, чиї і обличчя, і долі нам зовсім невідомі, тай, власне, вони нас ніколи й не цікавили. Але, випадково почувши ту чи іншу історію життя, буває ніби із самого серця вирветься: «А я й не знав!»

А якби знав, то зарадив би, допоміг, дослухався врешті-решт? Чи збудував би місток, щоб ним здолати прірву, котра відділяє тебе від інших?

Людське єство влаштовано так, що найважливішими фібрами душі його є таки добро!

Чому ми так ретельно і заздалегіть готуємось до Дня Святого Миколая ? Так-так, ви думаєте правильно-в основі цього свята лежить ДОБРО. І я не помилюсь, коли стверджуватиму: кожен хоче відчувати в цей день добро з боку знайомих і незнайомих людей так само, як сам має неприховане бажання випромінювати добро для інших.

Незадовго до Дня Святого Миколая учні Шепетівського професійного ліцею долучились до обласної акції ПТНЗ «Миколай тебе не забуде».

Члени учкому Марія Оніщук та Наталія Печенюк виготовили скриньку для гостинців, яку заповнювали не лише учні та працівники навчального закладу, але й приватний підприємець Окунєвська Раїса Федорівна та продавці магазину «Міні-маркет».



15 грудня 2016 року учні нашого ліцею Башинська Ольга, Лавренюк Дана, Огрисько Вероніка (гр.. №103), Гурбаєв Денис (гр.. №202) та Левицький Богдан (гр..№104) відвідали учнів 1 і 3 класів Шепетівського пансіону. Наших учнів із школярами познайомила Марина Василівна Лебідь - соціальний педагог навчального закладу. Дітям було передано 30 солодких подарунків та іграшки, які зібрали наші викладачі-молоді мами Міщук О.Ю та Рижко Л.С.

Свято Миколая стало для учнів обох навчальних закладів нагодою до знайомства та дружби, стало містком до маленьких і таких довірливих сердець!



Друзі, не обмежуйте коло свого спілкування лише з ровесниками. Життя має безліч прикладів, коли люди мали дружні стосунки, незважаючи на велику різницю у віці. Будьмо уважними та великодушними один до одного: нехай Ваше добре слово та добра справа у стократ примножать щасливі посмішки людей!

О. О. Ляска – соціальний педагог професійного ліцею
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 426 | Додав: proflicey020