П`ятниця, 29.03.2024, 11:47 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Квітень » 1 » Педагогічний консиліум на тему: «Про забезпеченість першим робочим місцем учнів груп №1, 3, 31, 33 та підготовку до працевлаштування учнів»
12:40
Педагогічний консиліум на тему: «Про забезпеченість першим робочим місцем учнів груп №1, 3, 31, 33 та підготовку до працевлаштування учнів»
30. 03.2012 року згідно плану роботи Шепетівського професійного ліцею на 2011-2012 навчальний рік відбувся педагогічний консиліум на тему: «Про забезпеченість першим робочим місцем учнів груп №1, 3, 31, 33 та підготовку до працевлаштування учнів груп № 32, 34», який провела старший майстер Кучер С.Є. На педконсиліум були запрошені: заступник директора з НВР Більчук М.С., майстри виробничого навчання випускних груп Дячук Л.В., Попова О.І., Головачук Т.Г., Щербан Н.Т., Ящук О.О., Якименко А.В., Сурду О.О., Муравйова Р.П., Байло М.М.

Мета проведення педагогічного консиліуму полягала у покращенні організації та забезпеченні першим робочим місцем випускників нашого навчального закладу.

Однією з наймасштабніших проблем, з якою стикаються тисячі випускників ПТНЗ кожного року, є проблема отримання першого робочого місця. В Україні не має ефективного законодавчо закріпленого механізму, який би гарантував перше робоче місце.

Проблема працевлаштування молоді тягне за собою ряд інших не менш важливих і гострих проблем. Те, що молоді фахівці не мають змоги працювати, позначається на всіх аспектах суспільного життя, і така ситуація притаманна не лише Україні, а й деяким країнам Європи.

Основними проблемами є:
- працевлаштування випускників не за фахом;
- рівень професійної підготовки залишає бажати кращого;
- роботодавці вимагають наявність досвіду;
- пасивність молоді щодо пошуку роботи і саморозвитку;

Згідно з дослідженнями, 20% молоді навіть не намагаються зайти роботу. А ті, хто намагаються обмежуються банальним переглядом оголошень в газеті, максимум в Інтернеті. В той час, як близько 50-60% вакансій взагалі не афішуються, в деяких сферах існує майже 100% вакансій. Але водночас існують наступні перешкоди:
- відсутність робочих місць в малих містах;
- нестабільність економічної ситуації в країні;
- можливості організації власної справи - надзвичайно обмежені.

Якщо ж шукати винних в ситуації, яка склалася, то по суті винні всі: уряд, який не сприяє професійному розвитку кваліфікованих робітників; роботодавці, які вимагають від випускників все й одразу; держава, яка не створює сприятливі умови; програми мотивації випускників і роботодавців; звичайно, пасивність щодо свого майбутнього самих випускників.

До обговорення надзвичайно важливого для нас питання долучились майстри виробничого навчання. Присутні говорили про брак робочих місць в м. Шепетівка та Шепетівському районі, про кількість працевлаштованих учнів та перспективи працевлаштування учнів випускних груп.

Одним з важливих питань є забезпечення першим робочим місцем дітей-сиріт по закінченні ПТНЗ. На теперішній час працевлаштовано п’ять випускників із числа дітей сиріт. Непрацевлаштованим є один випускник гр.31, Минюк Б.С, з об’єктивних причин.

Учасники педконсиліуму визначили перелік підприємств та приватних підприємців, які сприяють працевлаштуванню наших учнів, а саме: Ізяславська меблева фабрика «Інтер’єр», ПрАТ обєднання «Прогрес», ПП Козак О.О., ПП «Новобуд-цемент», ТОВ «ТД «Шепетівський цукор», ПП Чекалін О.В, ПП Михаленко Т.В. швейна майстерня «Силует», ПП швейне підприємство «Францішек – В», ТОВ «Траузес Фекторі», ФОП Березюк О.А. та інші. Плануємо і на перспективу підтримувати співпрацю з вищеназваними підприємствами та враховувати їх побажання щодо підготовки кваліфікованих робітників з врахуванням регіонального компоненту. Учасники педконсиліуму висловили сподівання на нові законодавчі акти та нормативні документи, які урегулюють порядок працевлаштування та надання першого робочого місця випускникам ПТНЗ.


З виступом до учасників педагогічного консиліуму звернулась
старший майстер ШПЛ С.Є. Кучер


Обговорення теми учасниками педконсиліуму

Учасники педагогічного консиліуму

Майстер в/н гр.34 Муравйова Р.П.


Майстер в/н гр.32 Щербан Н.Т.


Майстер в/н гр.31 Попова О.І.


Майстер в/н гр.33 Байло М.М.


Майстер в/н гр.1 Дячук Л.В.


Майстер в/н гр.3 Якименко А.В.

КУЧЕР С.Є., СТАРШИЙ МАЙСТЕР
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 1115 | Додав: proflicey020